ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Tsak Bam Festival 2019 – Στην Καβουρόπετρα Αίγινας

Written by aeginalight

Ένα αυθόρμητο φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης

Πότε: 12, 13, 14 Ιουλίου 2019

Που: στο φιστικεώνα / περιοχή Καβουρόπετρα / Αίγινα

Πότε: Παρασκευή: έναρξη φεστιβάλ στις 21.00

Σάββατο: 20.00 με όσο πάει

Κυριακή: 20.00 με 23.59

Είμαστε μια παρέα καλλιτεχνών που το καλοκαίρι του 2017 τολμήσαμε να δημιουργήσουμε το Tsak Bam Festival από την επείγουσα ανάγκη μας να μοιραστούμε τη δουλειά μας με το κοινό της Αίγινας, να γνωριστούμε καλλιτεχνικά μεταξύ μας σε βάθος, να επαναπροσδιορίσουμε τη Σύγχρονη Τέχνη, και να δοκιμαστούμε στη διοργάνωση ενός no budget  φεστιβάλ με τα ελάχιστα τεχνικά μέσα και με απεριόριστη εθελοντική εργασία. Το κάλεσμα σε καλλιτέχνες για να συμμετέχουν είχε άμεση ανταπόκριση. Το κοινό έδειξε ενδιαφέρον, αμφισβήτησε, υποστήριξε, αναρωτήθηκε, μετακινήθηκε, ταξίδεψε.. Ήταν παρών στο εγχείρημά μας. Το Tsak Bam Festival 2017 μας έδωσε ώθηση να συνεχίσουμε. Και έτσι το Tsak Bam Festival 2018 έφερε και πάλι καλλιτέχνες στο νησί, για τρεις μέρες με τεράστια επιτυχία.

Φέτος, για τρίτη χρονιά καλλιτέχνες που ζουν στην Αίγινα ή είναι συχνοί επισκέπτες της, καθώς και καλεσμένοι καλλιτέχνες, μοιράζονται με το κοινό, για άλλη μία φορά, τις ιδέες τους, φρέσκα έργα, αυτοσχέδια, έργα σε εξέλιξη, έργα με πειραματικό χαρακτήρα, έργα που ψάχνουν τα όρια, τολμούν το ανοίκειο, αρέσκονται στο ρίσκο.

Στο μαγικό χωράφι με τις φιστικιές διαμορφώνουμε «μικρές σκηνές», χώρους για performance, εγκαταστάσεις, προβολές, εικαστικά, μουσική. Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες συμπληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Το Tsak Bam Festival δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στηρίζεται στην εθελοντική εργασία και οι πόροι για την πραγματοποίησή του προέρχονται από τη συλλογική μικροχρηματοδότηση (crowdfunding) και την ελεύθερη συνεισφορά του κοινού.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο διαδίκτυο τον Ιούνιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε μαζί μας.

tsakbamfestival@gmail.com

www.tsakbamfestival.gr

FB: tsak bam festival

Instagram: tsakbamfestival

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.