ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Αγκίστρι

Written by aeginalight

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Αγκίστρι, με επικεφαλής το Νίκο Καρπή, αντιπλοίαρχο ε.α. του Λιμενικού Σώματος και υποψήφιο βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Α’ Πειραιά & Νήσων.

Στο Αγκίστρι περιόδευσε το Σάββατο 29 Ιουνίου κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού Νίκο Καρπή. Στην περιοδεία συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος Αίγινας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Παναγιώτης Ηλίας.

Ο Νίκος Καρπής περιόδευσε στους κεντρικούς δρόμους των χωριών του νησιού Μεγαλοχώρι και Σκάλα. Οι επαγγελματίες του νησιού, ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, διαπιστώνουν με απελπισία ότι τα προβλήματα παραμένουν και συσσωρεύονται με το πέρασμα των χρόνων. Η υψηλή φορολογία και τα χρέη, είναι η πραγματικότητα σήμερα για τους επαγγελματίες, που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Καρπής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από τα 55 δις ευρώ που συγκεντρώθηκαν το 2018 από φόρους, τα εργατικά-λαϊκά στρώματα πλήρωσαν τα 52,5 δις και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μόλις τα 2,5! Αυτή η πολιτική είναι βαθιά ταξική και αντιλαϊκή, επισημαίνοντας ότι μόνο το ΚΚΕ κατέθεσε στη βουλή τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, που απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα! Γι’ αυτό, κατέληξε, την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, ώστε να μπει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικηθούν μέτρα ανακούφισης για το λαό και να οργανώσει από καλύτερες θέσεις την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, που σήμερα μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη προς όφελος της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο Αγκιστρίου, ο οποίος με τη σειρά του ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα έργα αφαλάτωσης του νερού, για το πρόβλημα των απορριμμάτων, καθώς το νησί δεν διαθέτει ΧΥΤΑ και τα λήμματα στέλνονται στο δήμο Φυλής και για το ότι το νησί έχει υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ στο σύνολό του, με την αιτιολογία ότι καλύπτεται κατά 85% από δασική έκταση. Επίσης, ο Δήμος απασχολεί σήμερα μόλις 2 εργαζομένους, ενώ αναμένει 2 ακόμα που θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις, αριθμός ο οποίος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νησιού. Το γυμνάσιο-λύκειο του Αγκιστρίου λειτουργεί συστεγασμένο σε κοντέινερ(!!), ενώ δεν υφίσταται παιδικός σταθμός, παρά μόνο βρεφονηπιακός. Ο δήμαρχος ανέφερε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ότι στο νησί υπάρχει μόλις ένας γιατρός, όπου τα έξοδά του καλύπτονται από το Δήμο, ενώ τα υπόλοιπα περιστατικά αντιμετωπίζονται είτε από το Κέντρο Υγείας της Αίγινας είτε με τη μεταφορά των ασθενών στην Αθήνα με θαλάσσιο ταξί, όπου τα έξοδα πληρώνονται από τον ασθενή!

Τέλος, τα φέρι μποτ μισθώνονται για 3 μήνες το καλοκαίρι και “εξαφανίζονται” το χειμώνα, εφόσον δεν είναι πια κερδοφόρες οι διαδρομές για τους εφοπλιστές.

Στα θέματα αυτά αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση ο Νίκος Καρπής, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα τα αναδείξει στη βουλή αλλά και στο κίνημα. Τόνισε ότι η Ελλάδα, ως νησιωτική χώρα, θα μπορούσε να έχει ασφαλής και σύγχρονη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αν δεν υπήρχε το κέρδος που καθορίζει τα δρομολόγια. Επίσης ανέδειξε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία, όπου πήγε ένα βήμα παραπέρα την εμπορευματοποίηση της, με αποτέλεσμα η εργατική-λαϊκή οικογένεια να πληρώνει υπέρογκα ποσά για εξετάσεις και φάρμακα, ενώ τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό συνεχώς μειώνονται. Σε μη αστικές περιοχές όπως στο Αγκίστρι, τα προβλήματα αυτά διογκώνονται, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις υποδομές για τους κατοίκους. Αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα της προσχολικής αγωγής, όπου η κυβέρνηση δεν πρόβλεψε ούτε ένα ευρώ για την υλοποίησή της, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να μένουν μετέωρα στο που θα στεγαστούν, ενώ αποδέχεται ακόμα και τη συστέγαση νηπιαγωγείων σε γυμνάσια και λύκεια, ακόμα και μέσα σε κοντέινερ, γεγονός αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό! Το νήμα αυτής της πολιτικής θα πιαστεί από την επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις απέναντι στην Ε.Ε. και το μεγάλο κεφάλαιο. Γι’ αυτό στις 8 Ιουλίου, την επόμενη μέρα των εκλογών, χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ, ώστε να μπουν περισσότερα εμπόδια στα σχέδια αυτά και να ανοίξει ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος ανάπτυξης υπέρ του λαού, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία και η παραγωγή θα έχει στο επίκεντρο τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων!

 

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.