ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαίνια έκθεσης Κυριάκου Κρόκου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Written by aeginalight

Με μεγάλη προσέλευση κοινού έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης “Πηγές της πρώτης αίσθησης”: ζωγραφιές του Κυριάκου Κρόκου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, στα πλαίσια της 11ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.
Την έκθεση επιμελούνται οι Λέτη Αρβανίτη Κρόκου, Έλενα Περδικάρη και Νίκος Τσάμπιρας.

Τα επιλεγμένα έργα ζωγραφικής και σχέδια του αρχιτέκτονα Κυριάκου Κρόκου στις δυο αίθουσες του Μουσείου, συνοδευόμενα από παρατηρήσεις – σκέψεις του ζωγράφου, ενθουσίασαν τους επισκέπτες της έκθεσης.  Ανάμεσά τους πολλοί καλλιτέχνες του νησιού, όπως οι: Βένια Δημητρακοπούλου, Κώστας Βαρώτσος, Θεοδώρα Χωραφά, Μαρία Κοπανίτσα, Κατερίνα Γιάννακα, Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Νεκτάριος Κοντοβράκης και άλλοι.

Μια έκθεση αισθήσεων, όπως είπε η κ. Λέτη Αρβανίτη Κρόκου, σύζυγος του Κυριάκου Κρόκου, μιλώντας στο κοινό για την έκθεση:”Ο σκοπός της έκθεσης είναι να παρασύρει τον επισκέπτη. Να τον παρασύρουν τα χρώματα, τα θέματα, οι εικόνες, η ατμόσφαιρα.”.
Όπως ανέφερε η κ. Κρόκου, ο τίτλος της έκθεσης “Πηγές της πρώτης αίσθησης”, είναι λόγια του ίδιου του Κρόκου, όπου διατυπώνει το πόσο σπουδαίο είναι να έρχεται κανείς κοντά στον εαυτό του και να μπορεί να ξαναδεί αυτά που τον συγκίνησαν με τη ματιά που τα πρωτοείδε.

Στη συνέχεια μίλησαν η κ. Έλενα Περδικάρη και ο κ. Νίκος Τριτσιμπίδας ο σκηνοθέτης του  βίντεο με τίτλο «Κυριάκος Κρόκος – αρχιτέκτων και ζωγράφος», μια σύνθεση εικόνων και ήχων από διαθέσιμο αρχείο για τη ζωή και τα έργα του Κυριάκου Κρόκου, το οποίο προβλήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου.
Η πρόεδρος της Ο. Ε. της 11ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας κ. Δέσποινα Σακκιώτη, δήλωσε στο Aegina Light:
Είναι μια προφεστιβαλική εκδήλωση, πολύ σημαντική, γιατί συνυπάρχουν τα αξιόλογα έργα του Κυριάκου Κρόκου με τα εκθέματα του Μουσείου.
Από την Οργανωτική Επιτροπή, φέτος έχουμε βάλει στόχο, οι εκδηλώσεις μας όλες να είναι ποιοτικές και ευχάριστες στον κόσμο. Το αποτέλεσμα θα φανεί μετά το τέλος του Φεστιβάλ“.
Διάρκεια έκθεσης: 26 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου 2019
Ωράριο: Τετάρτη – Δευτέρα 10:00-17:30, Τρίτη κλειστά
Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.