ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινότητα Αίγινας: Επίσκεψη στον ορεινό οικισμό Πόρτες.

Written by aeginalight
Στις  24 Σεπτεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης πλαισιωμένος από μέλη του Συνδυασμού του επισκέφθηκαν τον ορεινό οικισμό στις Πόρτες.  Η συνάντηση έλαβε χώρα στον Εξωραϊστικό Σύλλογο της περιοχής παρουσία του Προέδρου και μελών και στέφθηκε με επιτυχία από την αμέριστη συμμετοχή των κατοίκων και επαγγελματιών.
Ξεκινώντας το λόγο του ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, δήλωσε πως η εκλογή του σηματοδοτεί την έναρξη μιας παραγωγικής θητείας για την ενιαία ανάπτυξη της Αίγινας δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα ορεινά χωριά και τις απομακρυσμένες περιοχές τονίζοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί με συλλογική εργασία και άμεση επαφή με τον πολίτη.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν πολλά και μείζονος σημασίας. Αναφορές έγιναν από τους κατοίκους για τον ελλιπή φωτισμό κατά μήκος των οδών, στην εικόνα των απορριμμάτων λόγω έλλειψης κάδων (οι ήδη υπάρχοντες είναι κατεστραμμένοι), στην μη συλλογή των ογκώδη απορριμμάτων, στην άμεση τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης, στην σύσταση Αγροτικού Ιατρείου καθώς και στις κακοτεχνίες του οδικού δικτύου.  Ιδιαίτερης σημασίας η ανάπλαση του Λιμένα με σκοπό την φιλοξενία σκαφών, την διαμόρφωση και καθαρισμό της παραλίας, τον άμεσο καθαρισμό των αντιπλημμυρικών ρείθρων και τον καθαρισμό των οδών κατά μήκος από χόρτα και ξυλώδη πόες με στόχο την αποφυγή πυρκαγιών και τη διαπλάτηνσή τους.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Κασιμάκης Παναγιώτης, έδωσε σαφής και εμπεριστατωμένες απαντήσεις.  Διαβεβαίωσε τους κατοίκους πως η Κοινότητα και ο  Δήμος θα είναι δίπλα τους και τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει σε θέματα καθαριότητας-ανακύκλωσης  και τεχνικών έργων καθώς πως θα επιληφθεί για την επίλυση τους, στηριζόμενος πάντα στην άρτια συνεργασία με τους φορείς και στην ορθή και αποδοτική λειτουργία του Δήμου υπό την νέα Διοίκηση , προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.  Κλείνοντας, τόνισε ότι προσβλέπει σε μια ειλικρινή και χωρίς  αθέτηση υποσχέσεων συνεργασία μεταξύ Κοινότητας και πολιτών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια σειρά επισκέψεων στους χώρους μαζικής εστίασης της περιοχής όπου κ δόθηκε ραντεβού για τον επόμενο μήνα.

Γραφείο Προέδρου Κοινότητας

             Άννα Τσελέπη

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.