ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Θερινό Σχολείο του ΓΕΛ ο Γιάννης Ζορμπάς

Written by aeginalight

Το Θερινό Σχολείο στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη ο νέος Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, για μια συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, με τον αντιπρόεδρο της ΕΕΦ κ. Παναγιώτη Φιλντίση, τον διευθυντή του ΓΕΛ κ. Γιάννη Πούντο και έναν σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές πριν την έναρξη του μαθήματος “Η Πυρηνική Φυσική και οι εφαρμογές της”.

Το Θερινό Σχολείο στην Αίγινα, πραγματοποιούν φέτος το Εθνικό Κέντρο Έρευνας των Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡIΤΟΣ σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, από 26 έως 30 Αυγούστου 2019.

Ο κ. Π. Φιλντίσης μίλησε στο Aegina Light, για το Θερινό Σχολείο στην Αίγινα:

“Και φέτος συνεχίζουμε την συνεργασία με τον δήμο Αίγινας και το ΓΕΛ, σε αυτή την δράση που λέγεται Θερινό Σχολείο, για προηγμένες έννοιες της Φυσικής. Θεωρούμε ότι φέτος πετύχαμε απόλυτα, έχουμε πάνω από 50 παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Αίγινα, Αυτή η δραστηριότητα σκοπό έχει να κατανοήσουν οι μαθητές τις έννοιες της Φυσικής με έναν πιο χαλαρό πιο εναλλακτικό τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο καλέσαμε επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, αλλά στο συγκεκριμένο Θερινό Σχολείο είναι τιμή για εμάς και το νησί, η συνεργασία με τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, όπου ερευνητές παγκόσμιας κλάσης και υψηλού επιπέδου, μας μεταφέρουν τα ερευνητικά αποτελέσματα τα οποία έχουν σχέση και με την επιστήμη και με την τεχνολογία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τέτοιες δραστηριότητες να γίνονται σε τοπικές κοινωνίες, γιατί δίνουν μια άλλη διάσταση και στο εκπαιδευτικό και στο κοινωνικό πλαίσιο”.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.