ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας

Written by aeginalight

Με τους νέους αντιδημάρχους στις θέσεις τους και την απαραίτητη πλειοψηφία, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19.30, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί επτά (7) θεμάτων. Είχε προηγηθεί, στις 18.00, ειδική συνεδρίαση για την έγκριση των ισολογισμών των χρήσεων 2009, 2010, 2011.

Όλοι στην αίθουσα του Μεριστού συνεχάρησαν για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Φιστικιού και συλλυπήθηκαν για το θάνατο του Αιγινήτη ηθοποιού και σκηνοθέτη​ ​Τάκη Σπυριδάκη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα προ ημερησίας όπως απαιτεί ο κανονισμός, όπου ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης ζήτησε να τηρηθεί, όταν προτάθηκε να πάνε στο τέλος της συνεδρίασης λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Τα κυριότερα από αυτά ήταν:

Ο  κ.Φίλιππος Τζίτζης συνεχάρη το δήμο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών το βράδυ της εορτής του Τιμίου Σταυρού. Ζήτησε, να γίνει μια συζήτηση με την Πολιτική Προστασία, επίσημη τοποθέτηση για τα στέγαστρα του παραλιακού μετώπου, ενημέρωση για τα οικονομικά του δήμου και προσλήψεις νέων υπαλλήλων εάν υπάρχουν. Επίσης ζήτησε να μπουν άμεσα σαν θέμα στο Δ.Σ. οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας (παιδίατρος, καρδιολόγος, οδηγός ασθενοφόρου)​.

Ο κ. Αντώνης Ντελής ευχήθηκε στους νέους αντιδημάρχους και συνεχάρη για την ανακοίνωση της Καθαριότητας για τη δωρεάν αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων και κλαδεμάτων, που όπως είπε, και ο ίδιος είχε προτείνει παλαιότερα. Επίσης πρότεινε, να καθαριστούν οι κάδοι και να βελτιωθεί η κατάστασή τους (πεταμένοι, τρύπιοι κλπ). Τόνισε την ταλαιπωρία των εποχικών υπαλλήλων λόγω της αργοπορίας ορισμού ανταποκριτή του ΟΑΕΔ.

​Ο κ. Παναγιώτης Ηλίας κατέθεσε γραπτώς τα ερωτήματά του για συντομία χρόνου​, δεν αναγνώστηκαν, αλλά απαντήθηκαν από τον δήμαρχο.

Ο κ. Σταμάτης Μαρμαρινός δήλωσε την πρόθεσή του για μη συμμετοχή του πλέον στο ΔΑΟΑ, “δεν μπορώ να ανταποκριθώ” είπε. Ο δήμαρχος προσπάθησε να τον μεταπείσει αναγνωρίζοντας την μέχρι τώρα δράση του. Ο κ. Μαρμαρινός κατέθεσε την έλλειψη ατόμου παροχής πρώτων βοηθειών τις ώρες που είναι ανοιχτό το γήπεδο​, καθώς απαιτείται.​. Όπως είπε​ ​είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν θέλω να το έχω άλλο στην πλάτη μου“.
Ο κ. Αγής Μαρμαρίνός ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του υποθαλάσσιου αγωγού και αποχώρησε πριν συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο κ. Γιάννης Πούντος ζήτησε να αποδεχθεί η διοίκηση και το Δ.Σ. μια ονοματοδοσία για την μνήμη του Τάκη Σπυριδάκη, κάτι που πρότεινε και ο κ. Φ. Τζίτζης και ο δήμαρχος στην απάντησή του ήταν θετικός.

Ο κ. Σωκράτης Δούκας δήλωσε κατηγορηματικά πως η Πολιτική Προστασία είναι υποβαθμισμένη, διευκρινίζοντας, αργότερα, ότι δεν αναφέρεται στο πρόσωπο του αντιδημάρχου. Επίσης και η Υγεία, η οποία όπως είπε, δεν είναι μόνο οι ελλείψεις του ΚΥ. “Έχετε εκλεγεί 3 μήνες πριν αναλάβετε και έπρεπε να έχετε έτοιμο πρόγραμμα. Το κομμάτι της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας είναι εκ των ων ουκ άνευ“. “Τα σχολεία ξεκίνησαν και δεν υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις”, “οι ιδιώτες γιατροί κάνουμε τη δουλειά του ΕΣΥ, αυτό δεν επιτρέπεται” “Άμεσα περιμένω τις τοποθετήσεις σας, για Υγεία και Πολιτική Προστασία, σε μια ειδική ή επόμενη συνεδρίαση“.
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, απάντησε ότι, “υπάρχει μια ιεράρχηση των προβλημάτων, η Πολιτική Προστασία ξεκινάει από τις υποδομές, εκεί εστιάζουμε τώρα και θα προχωρήσουμε σε σχέδιο και πρόγραμμα“.
Κατά την απάντηση του δημάρχου ο κ. Σ. Δούκας αποχώρησε από την αίθουσα θεωρώντας την λοιδορία. Για την ακρίβεια, όταν ο κ. Δούκας ρώτησε αν υπάρχει γραφείο Πολιτικής Προστασίας και ο δήμαρχος τον ρώτησε αν γραφείο εννοεί το έπιπλο…

Κάτοικος της Βαγίας ζήτησε να αποκατασταθεί το γήπεδο του μπάσκετ στην παραλία, που πρόσφατα με εντολή του προηγούμενου αντιδημάρχου αφαιρέθηκαν οι μπασκέτες. Επίσης ζήτησε, το τέρμα του λεωφορείου να μεταφερθεί εκεί που ήταν και παλαιότερα, στην Αγία Σωτήρα- ώστε να εξυπηρετεί περισσότερους​​. Για τις μπασκέτες ο δήμαρχος απάντησε ότι το σημείο δεν ενδείκνυται για γήπεδο μπάσκετ, ίσως γίνει εκεί κάτι άλλο.

Ο κ. Νίκος Πτερούδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε πρόθυμος άμεσα να παρουσιάσει το πρόγραμμα​ αποκομιδής ογκωδών και κλαδεμάτων, εάν προσκληθεί από το ΜΜΕ.
Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ανάμεσα στις απαντήσεις του, ενημέρωσε για την πορεία του υποθαλάσσιου αγωγού, ότι συνεχίζεται η διαδικασία καθέλκυσης των ¨καλαμιών”, αλλά βρισκόμαστε σε μια στασιμότητα που αφορά την αδειοδότηση χρήσης του πυθμένα και χρήσης του αιγιαλού στη Σαλαμίνα. Θα γίνει την επόμενη εβδομάδα μια συνάντηση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, δήμου, Περιφέρειας και κατασκευαστικής εταιρίας ώστε να δοθεί μια λύση.

Τα θέματα ημερήσιας συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν όλα, κάποια ομόφωνα και κάποια με πλειοψηφία.
Περισσότερη ώρα συζητήθηκε το πρώτο θέμα η έγκριση συμμετοχής του Δήμου Αίγινας στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για προμήθεια στεγάστρων για τις στάσεις των λεωφορείων.
Ο κ. Παναγιώτης Κουκούλης επέμεινε να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός και ο τύπος των στεγάστρων, όπως και έγινε ώστε να ψηφιστεί η έγκριση.
Για το θέμα στην αίθουσα βρέθηκε ο ιδιοκτήτης των ΚΤΕΛ κ. Σπύρος Χατζίνας για να προτείνει στάσεις που έχουν ανάγκη από στέγαστρα.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.