ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τις ευχές του π. Νικόλαου ξεκινά τη νέα σεζόν ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας

Written by aeginalight

Αγιασμό για την έναρξη περιόδου 2019 – 2020 πραγματοποίησε ο πάντα δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, στην αίθουσά του, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, όπου παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, από την πρόεδρο κ. Φλώρα Αλυφαντή.

Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Νικόλαος Γαρυφάλλου, παρουσία του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, μελών και φίλων του συλλόγου.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης  Ζορμπάς, ευχήθηκε προκοπή στο Σύλλογο, με τον οποίο – και την πρόεδρό του- όπως είπε, έχει πολύ καλή επικοινωνία.

Ενδιαφέρον είχαν τα λόγια του π. Νικόλαου, σε μια ευχάριστη και σύντομη αφήγηση, με πληροφορίες για πολλούς άγνωστες:
Χαίρομαι που αυτή την ημέρα κάνω εδώ τον Αγιασμό. Είναι μια ημερομηνία που είναι πάντα στη μνήμη μου. Είναι η εορτή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, όταν ήταν εν ζωή“.
Όπως εξήγησε ο π. Νικόλαος, στις 11 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Πατριάρχη  Κωνσταντινουπόλεως.
Ο π. Νικόλας διηγήθηκε το βίο του Αγίου που διετέλεσε Πατριάρχης Κων/λεως το 381 έως το 397. Ο Πατριάρχης Νεκτάριος χειροτόνησε γυναίκες διακόνισσες, ανάμεσά τους και δυο άγιες της Εκκλησίας μας, την Αγία Ολυμπιάδα και την Αγία Δομνίκη.
Μας θύμισε, πως: “και ο δικός Άγιος Νεκτάριος τον 20 αιώνα, εδώ στην Αίγινα, χειροτόνησε γυναίκες, μια εκ των οποίων ήταν η πρώτη ηγουμένη της Μονής Χρυσολεόντισσας, η παλιά Μαγδαληνή. Ο Άγιος τότε κατηγορήθηκε αν και δεν έχει ποτέ αναιρεθεί αυτή η παράδοση της Εκκλησίας μας να χειροτονεί και γυναίκες ως διακόνισσες. Και δεν είναι του κατώτερου κλήρου, η χειροτονία είναι όμοια με του διακόνου, που ανήκει στον ανώτερο κλήρο“.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.