ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας για τους εργαζόμενους του Βοήθεια Στο Σπίτι

Written by aeginalight

Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος

Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες στους περισσότερους δήμους της Ελλάδας. Στην Αίγινα συγκεκριμένα, τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου στους εργαζόμενους  του προγράμματος, καταβλήθηκαν τον Απρίλη. Παρά το ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου από τη μια η Κυβέρνηση μας καλεί να “είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό” αφήνει απλήρωτους 3.047 εργαζομένους του προγράμματος που είναι ήδη σε εργασιακή ομηρία για πάνω από 10 χρόνια, και την αγωνία τους περίπου 75.000 πολίτες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση από αυτό.

Ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Παναγιώτης Ηλίας επανειλημμένα όλο το προηγούμενο διάστημα ρωτούσε και το Δήμο και την ΚΕΔΑ, το έφερε στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειπώθηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί γιατί δεν έχουν έρθει τα χρήματα από την ΕΕΤΑΑ. Ωστόσο η ίδια η ΕΕΤΑΑ βάσει Ν. 4583/18.12.2018 και Ν.4604/2019  προβλέπει την ένταξη του Προγράμματος σε οργανικές μονάδες των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και τη στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό με πρωτοβουλία του ίδιου του δήμου να υποβάλλει αίτημα για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού προς κάλυψη νέων οργανικών θέσεων.

Από την άλλη, με ανακοίνωση της η ομάδα μελών Αίγινας του Σύριζα διαφήμιζε την προηγούμενη βδομάδα τις “70+1 προτάσεις” του Σύριζα για την πανδημία. Στην εισαγωγή μιλάνε για σαρωτική ενίσχυση του με όλες τις ειδικότητες, όμως μιλάνε απλώς για άμεση ενίσχυση προσωπικού για 12 μήνες. Ακόμα δεν ξεχνάμε ότι από το 2015 έως το 2019 που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε, στις αναφορές και ερωτήσεις που κατέθετε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και στις κινητοποιήσεις που έκαναν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνταν τη μονιμοποίηση επικαλούμενοι την Ευρωενωσιακή πολιτική.

Πρέπει  πια να πάψει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης προς τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εξάπλωσης της θανατηφόρας πανδημίας του κορονοϊού!!!

Απαιτούμε η κυβέρνηση και ο δήμος να προχωρήσει άμεσα στη:

  • Μονιμοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού του προγράμματος ΒΣΣ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ενίσχυση του προγράμματος με την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού.
  • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
  • Ένταξη στο καθεστώς ασφάλισης των ΒΑΕ.
  • Οριστική επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.