ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος για μετακίνηση εκπαιδευτικού

Written by aeginalight

Από νωρίς το πρωί οι γονείς των μαθητών

Από νωρίς το πρωί, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, έξω από το σχολείο,  εμπόδισαν την είσοδο εκπαιδευτικών και μαθητών στο κτίριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μετακίνηση αναπληρωματικής δασκάλας τους προς το σχολείο της Κυψέλης.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά της 1ης και της 2ας να έρχονται εναλλάξ, μια μέρα η 1η τάξη, μια η 2α.

Όπως μας είπε η διευθύντρια του σχολείου κ. Λίλυ Βογιατζή, “φεύγει η δασκάλα που είναι από την αρχή της χρονιάς μέσα στη τάξη και αυτό είναι ένα πρόβλημα για τα παιδιά“.

Τα παράπονα των γονέων πολλά:
“Πάντα εμείς πληρώνουμε τη νύφη.” – “Δε θα γίνουμε ποτέ εξατάξιο”- “Τουλάχιστον να μη μας παίρνουν τις δασκάλες μας, δε θέλουμε κάτι παράλογο” – “Όλα τα παιδάκια έχουν αξία, ας είναι λίγα” – “Πάλι από εμάς πήραν δασκάλα, όπου λείπει δασκάλα …από το Βαθύ”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος  κ. Ηλίας Γρυπαίος βρέθηκε στο πλάι των γονέων, από νωρίς το πρωί έξω από το σχολείο :
Το Σεπτέμβρη πήραν μια δασκάλα από εδώ και την πήγαν στην Πέρδικα, τώρα παίρνουν άλλη δασκάλα για την Κυψέλη. Αντί να φέρνουν, παίρνουν δασκάλες. Το σχολείο πρέπει να γίνει εξαθέσιο, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους γονείς για να φέρουν εδώ τα παιδιά τους. Είναι μεγάλο λάθος που οι γονείς των γύρω περιοχών πηγαίνουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία. Είναι αμαρτία να κλείσει αυτό το σχολείο“.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς ενημερώθηκε για την διαμαρτυρία και έσπευσε στο σημείο συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Δ.Σ. και  Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιο Θεριανό.
Ο κ. Γ. Ζορμπάς ενημέρωσε τους γονείς πως πρόκειται για προσωρινή μετακίνηση εκπαιδευτικού. Επειδή σταμάτησε η λειτουργία του ολοήμερου, μετακινήθηκε μια δασκάλα προσωρινά στην Κυψέλη όπου δημιουργήθηκε κάποια ανάγκη. Διαβεβαίωσε, όπως ενημερώθηκε για το θέμα, ότι τον Σεπτέμβρη θα λειτουργεί κανονικά το ολοήμερο, με μια αναπληρώτρια.
Άκουσε τους προβληματισμούς των γονέων, συζήτησε μαζί τους και εντόπισε με λύπη και ο ίδιος την προτίμηση των γονέων της βόρειας Αίγινας σε σχολεία της πόλης, με αποτέλεσμα έτσι να αποδυναμώνεται η εκπαιδευτική κοινότητα του Βαθέος.

Το σχολείο αργότερα άνοιξε, αλλά οι περισσότεροι γονείς πήραν τα παιδιά τους και έφυγαν εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους, όπως και την πρόθεση να μην τα ξαναπάνε στο σχολείο μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Ο Σύλλογος Γονέων θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες.

Να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος είναι κτιριακά, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα και με άριστες προδιαγραφές, σχολεία της Αίγινας, Επίσης, εμφανώς φροντισμένο με αγάπη από τη σχολική κοινότητα.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.