ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταδικάζει την μετακίνηση εκπαιδευτικού από το Βαθύ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νήσων

Written by aeginalight

Ο Σύλλογός μας καταδικάζει την μετακίνηση  συναδέλφισσας από την τάξη της

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε  ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                                                                               

                                                                                           Αίγινα, 11/06/2020

ΠΡΟΣ : Διεύθυνση Π.Ε Πειραιά , ΔΟΕ , Μέλη του Συλλόγου , Τοπικό Τύπο,  Διαδίκτυο.

ΚΟΙΝ. Σύλλογο Διδασκόντων  και Σύλλογο Γονέων  Δ.Σ Βαθέος.

Ο Σύλλογός μας καταδικάζει την μετακίνηση  συναδέλφισσας από την τάξη της, προκειμένου να καλυφθεί κενό σε άλλο σχολείο της Αίγινας.

Είναι άκρως αντιπαιδαγωγική ενέργεια να στερούνται μαθητές μιας τάξης τη δασκάλα τους επί οκτώ μήνες. Είναι μια σκηνή από το πολύ κοντινό εργασιακό μας μέλλον, καθώς το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή ανοίγει το δρόμο για τέτοιου είδους αυθαίρετες μετακινήσεις μέσα από την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 25 ανά τμήμα που σημαίνει όχι μόνο ανεργία των αναπληρωτών αλλά και πολλές μετακινήσεις από σχολεία που θα υποβιβάζονται οργανικά.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν κενά σε σχολεία που πρέπει να καλυφθούν και να έχουν όλα τα παιδιά το δάσκαλό τους. Αυτή είναι η περίφημη επιστροφή στην « κανονικότητα   της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Παιδείας  και στο χώρο της εκπαίδευσης!

Με  μπαλώματα και αυθαίρετες αντιπαιδαγωγικές , αντισυναδελφικές  μετακινήσεις επιχειρεί η Διεύθυνση Π.Ε Πειραιά  να δώσει λύση στα προβλήματα στελέχωσης των σχολείων που ήταν γνωστό ότι θα προκύψουν.

Ούτε φυσικά συναινούμε  στο να μετακυλίεται το πρόβλημα μεταξύ των σχολικών μονάδων αντί να απαιτούνται λύσεις από τους  κατ΄εξοχήν αρμόδιους ,το υπουργείο και τη διεύθυνση.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων του Δ.Σ Βαθέος  και αγωνιζόμαστε για την επαναφορά της δασκάλας τους και απαιτούμε να καλυφθούν ΤΩΡΑ τα κενά που έχουν προκύψει στα σχολεία της περιοχής μας.

 

                      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                              ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΗ


About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.