ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «On sourit pour la photo» στην Αγία Μαρίνα

Written by aeginalight

“Χαμογελάστε για την φωτογραφία”

Γυρίσματα για την γαλλική κομεντί «On sourit pour la photo»(Χαμογελάστε για την φωτογραφία) πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες πέντε μέρες στην Αίγινα, σε πολλά σημεία της πόλης, στην Αγία Μαρίνα και τον Ναό της Αφαίας.
Πρόκειται για μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή που γυρίζεται στην Αθήνα και στην Αίγινα με την υποστήριξη του ΕΟΤ και αποτελεί σημαντική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Γαλλίας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι θα την δουν περισσότεροι από 10 εκατ. Γάλλοι θεατές, ενώ αναμένεται να προβληθεί στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ισπανία κ.α.
Σκηνοθέτης είναι ο αγαπημένος του γαλλικού κοινού Francois Uzan και πρωταγωνιστές οι Jacques Gamblin και Pascale Arbillot.

Προτελευταίο γύρισμα στην Αίγινα, το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2020, στο εστιατόριο “Τα Βράχια” στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου συμμετείχε και ο Έλληνας ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος.
Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα και το γύρισμα κράτησε έως λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα.
Στο διπλανό εστιατόριο “Η Θάλασσα”, ανάμεσα σε εξοπλισμό και προεργασίες, συναντήσαμε τους ανθρώπους του νησιού που συμμετέχουν στα πλάνα της ταινίας. Χωρίς ρόλο αλλά απαραίτητοι και σημαντικοί για την αληθοφάνεια των σκηνών. Πριν ένα μήνα περίπου είχε γίνει casting στο νησί από την παραγωγή, αναζητώντας περίπου 200 κομπάρσους.
Για εμάς στην Αίγινα, είναι τα δικά μας πρόσωπα, οι δικοί μας “πρωταγωνιστές”, που συμμετέχουν με ευχάριστη διάθεση και λαμπερά χαμόγελα σε αυτή τη μεγάλη παραγωγή και προβολή για το νησί μας.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Add Comment

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.