ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

«Μάριζα»: Η απόλυτη εγκατάλειψη καμβάς για γκράφιτι

Written by aeginalight

Το ξενοδοχείο-φάντασμα της Αγίας Μαρίνας,

Με την ονομασία  “Μάριζα” είναι γνωστό το ξενοδοχείο-φάντασμα της Αγίας Μαρίνας, που στοιχειώνει εδώ και 5 δεκαετίες την βόρεια πλευρά της βραβευμένης παραλίας του νησιού. Στέκει εκεί, πάνω από τα γαλάζοπράσινα νερά, γκρίζο και θλιβερό σαν την εποχή που γεννήθηκε.


Ανήκει στα λεγόμενα “ξενοδοχεία της Χούντας” που συναντάμε ημιτελή και σε άλλα τουριστικά μέρη της χώρας. Εκείνες τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που ξεκίνησαν την 7ετία της δικτατορίας χωρίς ποτέ να ολοκληρωθούν, με τα γνωστά θαλασσοδάνεια για την ανάπτυξη του τουρισμού, που δόθηκαν σε ¨φίλους” ιδιοκτήτες και “φαγώθηκαν” αλλού.
Το “φάντασμα” της Αγίας Μαρίνας, απλώνεται σε έκταση 68 στρεμμάτων, με ένα κτίριο πάνω από τον κεντρικό δρόμο και μπανγκαλόου από κάτω, σε κτιριακό σύνολο 9.000​ ​τ.μ. και δυνατότητα 480 κλινών.
Λεηλατήθηκε από τα πρώτα χρόνια της εγκατάλειψης. Αφαιρέθηκαν από τα κτίρια κουφώματα, είδη υγιεινής , μάρμαρα, δάπεδα, ηλεκτρολογικός και υδραυλικός εξοπλισμός, σίδερα κ.α.


Σήμερα, αφημένο στου χρόνου τη φθορά και απογυμνωμένο, περιμένοντας τον επενδυτή του, “ντύνεται” με χρώματα και σχέδια από τα σπρέι των γκραφιτάδων. Υπάρχουν επίσης​,​ ίχνη κατοίκησης και βανδαλισμοί, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.