ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ

Εντυπωσίασε η Synergy of Art στο Ναό της Αφαίας

Written by aeginalight

«Place in the ancient earth»

Με τους περιορισμούς και τις δυσκολίες της εποχής του Covid-19, η ομάδα Synergy of Art,​ ​παρουσίασε με επιτυχία στον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας, το χοροθεατρικό δρώμενο «Place in the ancient earth», τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020.

Μια εντυπωσιακή παράσταση, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Silvia Macchi, όπου η Μαλβίνα Λωρίδα, η Silvia Macchi και η Δέσποινα Χατζηπαυλίδου εκφράστηκαν λυρικά με το σώμα τους, κάτω από τη μαγεία του αρχαίου ναού και της αυγουστιάτικης πανσελήνου, με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Αλίκη Μαρκαντωνάτου και το Νίκο Νικολακόπουλο.

Το δρώμενο ήταν στο πλαίσιο του εορτασμού της ετήσιας Ανοιχτής Νύχτας των Αρχαιολογικών Χώρων για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο από το Υπουργείο Πολιτισμού, µε τη συµπαράσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, καθώς και µε την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.
Διεξήχθη σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την πραγματοποίησής τους.

Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν κράτηση λόγω των περιορισμένων θέσεων για λόγους πρόληψης, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο μετά την 45λεπτη παράσταση.
Η προσέλευση του κόσμου, ως αναμενόμενο, ήταν μεγάλη και το άνοιγμα του χώρου για την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου χαροποίησε τους επισκέπτες, που όλοι με τα κινητά στο χέρι αποθανάτιζαν τον φωτισμένο ναό της Αφαίας.

Η ομάδα Synergy of Art  ήταν εκείνη που πρώτη φορά φώτισε και άνοιξε τον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Αφαίας για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, το 2015 για την παράσταση «ΕΝΕΡΓΕΙΑ 29 χλμ. νοτιοδυτικά»

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.