ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Φωτογραφική εγκατάσταση της Χριστίνας Κολαΐτη στο λιμάνι της Αίγινας

Written by aeginalight

Η Κληρονομιά [On the Accounts of the Deceased] είναι μια έκθεση φωτογραφίας και ναυτική περφόρμανς

Έκθεση φωτογραφίας και boating performance 

Χριστίνα Κολαΐτη  

7 Αυγούστου 2020 

Η Κληρονομιά [On the Accounts of the Deceased] είναι μια έκθεση φωτογραφίας και ναυτική περφόρμανς που παρουσιάστηκε στις 7 Αυγούστου 2020 στον Λιμενοβραχίονα ΚΕ στο λιμάνι της Αίγινας, σε συνεργασία με το (ΝΟΑ) Ναυτικό Όμιλο Αίγινας και το York St John University.

Τρἰα πορτραίτα γυναικών τυπωμένα σε πανιά οπτιμιστή, είναι μεγεθύνσεις φωτογραφιών του οικογενειακού άλμπουμ της δημιουργού και εκπροσωπούν τρεις γενιές της ίδιας οικογένειας οι οποίες έζησαν ανάμεσα σε δυο αιώνες στην Αίγινα. Η προγιαγιά γεννημένη το 1902, η γιαγιά το 1922 και η μητέρα το 1946 εξιστορούν την προίκα της οικογενειακής ιστορίας που πέρασε από τη μια γυναίκα στην επόμενη.

Η φωτογραφική αυτή εγκατάσταση η οποία πραγματοποιήθηκε από παιδιά μαθητές του Ναυτικού Όμιλου Αίγινας, αποτελεί μια μεταφορική προσέγγιση στην έννοια της κληρονομιάς  μεταβιβάζοντας την από γενιά σε γενιά. Μια τέτοιου είδους συμβολική κληρονομιά δεν αφορά υλικά αγαθά αλλά συνοψίζει τις οικογενειακές παραδόσεις οι οποίες χαρακτηρίζουν τόσο την ατομική όσο και την τοπική ιστορία του νησιού.

Ειδικά ευχαριστήρια στο Ναυτικό Όμιλο Αίγινας για τη συνεργασία, τον προπονητή κύριο Βασίλη Ηλιόπουλο που διεύθυνε τα σκάφη και τους μαθητές του Ομίλου που οδήγησαν τους οπτιμιστές κατά τη εκτέλεση της boating performance

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.