ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή Νίκου Ευστ. Αλεξίου προς Πρόεδρο Αιγινήτικης Επιτροπής 2021

Written by aeginalight

Θέμα: Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας

Προς: κ. Μανώλη Κοττάκη, Πρόεδρο της Αιγινήτικης Επιτροπής 2021, Διευθυντή της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ”

Κοιν: κ. Δήμαρχο Αίγινας & Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας

 

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε της Αιγινήτικης Επιτροπής για το 2021, αγαπητέ συντοπίτη κ. Μανώλη Κοττάκη.

Με ιδιαίτερη χαρά ως αιρετός και πολίτης του ιστορικού μας νησιού παρακολούθησα τις από 5/8/2020 εξαγγελίες σας κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής στο παλαιό Δημαρχείο.

Ωστόσο η παρουσίαση του υπό κατασκευή ιστότοπου (Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα: Aegina First Capital) καθώς και οι υψηλοί προσκεκλημένοι που προαναγγείλατε, μεταξύ άλλων, δεν συνάδουν με τα γραφόμενα σας στην ιστορική εφημερίδα “Εστία” την οποία διευθύνετε.

Συγκεκριμένα στο από 8/5/2020 άρθρο σας στην εφημερίδα “Εστία” και στο οποίο αναφέρετε τον επιθετικό προσδιορισμό προσωρινή μπροστά από την λέξη Πρωτεύουσα : (“Η Αίγινα ως Πρώτη Προσωρινή Πρωτεύουσα τον Νεότερου Ελληνικού Κράτους είναι ένα ζωντανό μουσείο Ιστορίας.” … “μέσα σε ελάχιστο χρόνο έστησε (ο Καποδίστριας) Διοικητική δομή Κράτους, στην πρώτη Προσωρινή Πρωτεύουσα.” ). Σε επόμενο επίσης άρθρο σας στην “Εστία” στις 7/7/2020, όντας ήδη Πρόεδρος της Αιγινήτικης Επιτροπής, αναφέρετε επίσης: “Ἡ Αἴγινα ἦταν μεταξύ 1827-1829 ἡ προσωρινή πρώτη πρωτεύουσα τοῦ νεότερου ἑλληνικοῦ κράτους….τό νησί μας θά κερδίσει ὡς προσωρινή πρώτη πρωτεύουσα τό μερίδιο πού τοῦ ἀναλογεῖ χωρίς ἀντιπαλότητες μέ κανέναν.”. Και καταλήγετε κ. Κοττάκη με το εξής… εξωφρενικό: “νά ἑορτάσουμε τά 200 χρόνια ἡ προσωρινή πρώτη πρωτεύουσα, ἡ ἐνδιάμεση ὁριστική πρωτεύουσα καί ἡ νεότερη τελική πρωτεύουσα, ἑνωμένοι”. Verba volant, scripta manent.

 Αξιότιμε συντοπίτη κ. Μαν. Κοττάκη γιατί εάν στην θέση της προσωρινής, της οριστικής και της τελικής εννοείτε κατά σειρά την Αίγινα, το Ναύπλιο και φυσικά την Αθήνα, σίγουρα δεν μας τα γράφετε καθόλου μα καθόλου καλά.

Εάν λοιπόν κ. Κοττάκη δημόσια προτείνετε την υβριστική αυτή πρόταση περί προσωρινής, οριστικής και τελικής πρωτεύουσας τότε οφείλετε άμεσα να διορθώσετε τα γραφόμενα σας και να προσχωρήσετε σε όσα αναφέρατε στην τελευταία συνεδρίαση ενώπιον της Επιτροπής της οποίας προεδρεύετε.

Εμείς οι Αιγινήτες αξιότιμε συντοπίτη κ. Μαν. Κοττάκη διακρινόμαστε για την ντομπροσύνη μας και η διγλωσσία είναι συνταγή διχαστικών διλημμάτων.

Παράλληλα με αυτές σας τις γραπτές τοποθετήσεις σπέρνετε αγανάκτηση και πολύ γρήγορα θα θερίσετε θυμό.

Παρακαλώ ανασκευάστε και αλλάξτε ρότα για το καλό του νησιού μας.

ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ, αυτές οι πέντε λέξεις τόσο καθαρές όσο η ιστορική αλήθεια.

 

Μετά Τιμής

Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας
Επικεφαλής Παράταξης Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα

email: anexartitiaigina@gmail.com

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.