ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρισάγιο στη μνήμη της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ

Written by aeginalight

Στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης

Στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης στην πόλη της Αίγινας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Τρισάγιο από τον Δήμο Αίγινας,  με ιερέα τον π. Νικόλαο Γαρυφάλλου, εις μνήμην της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ που “έφυγε” από τη ζωή στις  21 Ιανουαρίου 2020.

Ο Δήμος Αίγινας ανέλαβε την δαπάνη της κατασκευής του μνήματος το οποίο ολοκληρώθηκε προ λίγων ημερών με την επιμέλεια του κ. Γιώργου Καρύδη, Σύμβουλο Δημάρχου.
Πάνω στη πλάκα από αιγινήτικο πωρόλιθο που σκεπάζει το χώμα της ποιήτριας, είναι σκαλισμένος ένας στίχος από την πρώτη της ποιητική δημοσίευση σε ηλικία 17 χρονών, στο περιοδικό «Καινούργια εποχή», «Μοναξιά», :

“Η ζωή δεν είναι ο παράδεισος που νομίζει κανείς ως παιδί. Θλίβεσαι καθώς περιμένεις να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σου”.

Τη μνήμη της τίμησαν με τη παρουσία τους, ανάμεσα σε άλλους: ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς. ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σκαλτιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος Δ.Σ. κ. Στέλιος Θεριανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο υποδιοικητής Α/Τ Αίγινας ο κ. Κώστας Μουράτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή, η κ. Μαίρη Σταυρίδου από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας, η ποιήτρια κ. Βασιλική Αδαμοπούλου.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.