ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιακή η αισθητική βελτίωση στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης

Written by aeginalight

Σε ένα μεγαλόπρεπο κτήριο αναβαθμίζεται

Σε ένα μεγαλόπρεπο κτήριο αναβαθμίζεται το διώροφο του δήμου στην πλατεία της Κυψέλης, με την αλλαγή χρώματος της εξωτερικής όψης του. Στο κτήριο όπου στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο στο ισόγειο και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης στον πρώτο όροφο, ο δήμος Αίγινας έχει ξεκινήσει στο εξωτερικό του εργασίες συντήρησης, βάψιμο και αισθητικές παρεμβάσεις με την επιμέλεια του κ. Γιώργου Καρύδη, Συμβούλου Δημάρχου.
Με προσωπική εργασία του προέδρου της Κοινότητας Κυψέλης κ. Μηνά Γιαννούλη επιδιορθώθηκαν φθορές από υγρασία στους εξωτερικούς τοίχους.
Προηγήθηκε των εργασιών ορθολογικό κλάδεμα των δέντρων και φυτών μπροστά στο κτήριο με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η όψη και η αρχιτεκτονική του, που για πολλά χρόνια ήταν κρυμμένο από το πράσινο. Τοποθετήθηκαν τέσσερα κεραμικά επίκρανα στις κολώνες της πρόσοψης και βάφονται τα κουφώματα.
Το κτήριο δεν είχε αλλάξει χρώμα από το έτος κατασκευής του, το 1993. Η σημερινή αλλαγή του σε έντονο χρωματισμό προσθέτει μια ζωντάνια στην πλατεία και έχει ενθουσιάσει τους κατοίκους. Άλλωστε, όπως λένε οι ειδικοί, τα κτίρια με έντονα χρώματα επηρεάζουν θετικά τη διάθεση των κατοίκων όπως και η κάθε ανανέωση του περιβάλλοντος που ζούμε.

Το βάψιμο δεν έχει ολοκληρωθεί και ήδη το δημόσιο κτήριο εντυπωσιάζει και δίνει το δικό του στίγμα στην πλατεία του χωριού.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.