Με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης κατά το 2ο lockdown στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της αναδείχθηκαν τα προβλήματα καθώς και οι τεράστιες αδυναμίες της Δημόσιας Εκπαίδευσης να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να προσφέρει σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων δωρεάν και ποιοτική παιδεία.
Η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να επέμβει πυροσβεστικά (ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων Δήμων ) και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συμβάλλει όπου κρίνεται αναγκαίο και να προμηθεύσει με laptop/tablet τα τοπικά σχολεία για να υπάρχει πρόσβαση από όλους τους μαθητές στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης .
Προτείνουμε όπως γίνει καταγραφή των αναγκών στις σχολικές μονάδες ( υπάρχουν οικογένειες που έχουν παραπάνω από 1 μαθητή και πρέπει να διαθέτει όχι έναν αλλά περισσότερους υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο ικανής ταχύτητας ώστε να μπορούν τα παιδιά της να συμμετέχουν) , μια δυνατότητα όμως που έχουν λίγες οικογένειες , προκειμένου να προμηθευθούν ένα ικανό αριθμό laptops/tablets και να διατεθούν στους μαθητές που δεν έχουν , αποδεδειγμένα ,την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.
Οι φορητές συσκευές θα αποτελούν περιουσία των σχολικών μονάδων ώστε να αξιοποιούνται μελλοντικά σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Με εκτίμηση ,
οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
Α Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
Β Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
Β Νηπιαγωγείο Αίγινας
Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης
Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού
Δημοτικό Σχολείο Ασωμάτων
Δημοτικό -Νηπιαγωγείο Σχολείο Βαθέως

