Μήνας γιορτινός κι είπαμε να σας τρατάρουμε – τι λέξη γεμάτη νοσταλγία! – ένα γλυκό που να μοσχοβολάει Χριστούγεννα’ με καννελογαρύφαλλα, κονιάκ και μοσχοκάρυδο.
Σιροπιαστό, έτσι που να κλέβει κάτι από τη γλυκά των γιορτών που έρχονται. Και με την πλέον χαρακτηριστική γεύση του νησιού μας: Φιστικόπιτα!
Υλικά
1 ½ ποτήρι φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια φρυγανιά τριμμένη
8 αβγά μαρέγκα
1 φακελάκι μπέικιν
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Μοσχοκάρυδο
Για το Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάω καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτω τη φρυγανιά ανακατεμένη με το μπέικιν και τα μπαχαρικά. Τα φιστίκια. Και τέλος -προσεκτικά- τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
Ψησιμο:45- 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω 5 λεπτά και ρίχνω το σιρόπι ζεστό.
Καλή επιτυχία!!!! Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να λέμε για όλα αυτά που θα έχουν περάσει. Φτάνει να είμαστε όλοι εδώ.
Καλές γιορτές με υγεία!!!!
Ιωάννα Τζίτζη