ΒΙΒΛΙΟ

“Μυστικός κρίκος” της Λιλής Μαυροκεφάλου

Written by aeginalight

Για τη ζωή σε αποσύνθεση, την ανισόρροπη ζωή που ζητά μεταμόρφωση, τη ζωή μας, οι Ινδιάνοι Χόπι έχουν μια λέξη: κογιανσκάτσι.

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Κομνηνός” το νέο βιβλίο της Λιλής Μαυροκεφάλου,  μυθιστόρημα με τίτλο “Μυστικός κρίκος”, το οποίο είναι διαθέσιμο και στην Αίγινα.

 

Υπόθεση

Για τη ζωή σε αποσύνθεση, την ανισόρροπη ζωή που ζητά μεταμόρφωση, τη ζωή μας, οι Ινδιάνοι Χόπι έχουν μια λέξη: κογιανσκάτσι.

Κογιανισκάτσι- διόλου τυχαία- είναι κι ο τίτλος ηλεκτρονικού  περιοδικού που αλιεύει υλικό για μη εφησυχασμένους αναγνώστες από τα αποσιωπημένα στα συμβατικά Μ.Μ.Ε. γεγονότα.

Η νεαρή δημοσιογράφος του περιοδικού, η Ιφιγένεια,  επισκέπτεται το ορεινό χωριό Αγνάντιο, για να μάθει πώς η Άννα, μια έρημη γυναίκα, πρώην πρωτευουσιάνα, κατάφερε να ζωντανέψει μέσα σε τριάντα χρόνια το ερημωμένο Αγνάντιο, ώστε να γίνει πρότυπο αρμονικής συμβίωσης και οικολογικής ανάπτυξης.

Η έρευνά της  θα  γίνει η αφορμή, μέσα από το ανασκάλεμα παλιών οικογενειακών τραγωδιών και τη λύση ενός « αστυνομικού» αινίγματος,  να ανακαλύψει τον ανθρώπινο κρίκο που την ενώνει με την Άννα, να ψυχανεμιστεί το αδιάσπαστο της ύπαρξης…

Μια ιστορία για το κουράγιο και την αγωνιστικότητα, τη φιλία και την αγάπη απέναντι στην απόγνωση των καιρών.

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.