ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

“Σπορίτες Αίγινας” – Μοίρασμα σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών

Written by aeginalight

Σίγουρα δεν φανταζόμασταν τα προηγούμενα χρόνια, που φυτεύαμε σπόρους

΄΄Σπορίτες Αίγινας΄΄

Μοίρασμα σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών για την επόμενη περίοδο.

Σίγουρα δεν φανταζόμασταν τα προηγούμενα χρόνια, που φυτεύαμε σπόρους και μοιράζαμε φυτά σε ανοιχτό χώρο μαζί με πολλούς συνανθρώπους μας, ότι θα υπάρξει μια πανδημία από  κάποιον κορωνοϊό που θα διαρκέσει τόσο πολύ και θα μας περιορίσει και απομονώσει.

Αυτή η κατάσταση όμως έστρεψε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους με την γη και τη φύση. Σε όλο τον κόσμο πολλοί  στράφηκαν στην καλλιέργεια της γης, για να παράγουν την τροφή τους, και εδώ είναι που οι παλιές ποικιλίες έχουν τον πρώτο λόγο. Έχει μεγάλη σημασία να καλλιεργηθούν για να διατηρηθούν. Η κλιματική αλλαγή ήδη συμβαίνει και αυτό το βιώνουμε και στην Αίγινα, ευτυχώς πολύ ήπια. Η προσαρμοστικότητα των παλιών σπόρων στις αλλαγές του κλίματος τους κάνει πολύτιμους. Ο καθένας από εμάς, με το μικρότερο ή μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, είναι υπεύθυνος και για την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και για την προστασία του.

Φέτος θα μοιράσουμε σπόρους από 40 διαφορετικά είδη, μπορείτε να ζητήσετε 10-12 ποικιλίες, στα τηλέφωνα που θα αναρτήσουμε, καλύπτοντας όλη την Αίγινα. Επειδή δεν διαθέτουμε μεγάλη ποσότητα, οι σπόροι που θα δοθούν θα είναι λίγοι, τόσοι ώστε να μπορέσετε να κάνετε  σπορείο και να προσπαθήσετε να κρατήσετε και σεις σπόρους. Σύντομα θα ανεβάσουμε και μία ανακοίνωση για διατηρητές ποικιλιών, όπου κάποιος θα αναλάβει υπεύθυνα να κρατήσει μία ποικιλία και να επιστρέψει σπόρους στην ομάδα μας.

 Όσοι από εσάς έχετε σπόρους, που κρατήσατε πέρυσι, από τα φυτά που μοιράσαμε, μπορείτε να μας δώσετε για να τους μοιράσουμε.

Εννοείται ότι τηρούμε όλους τους κανόνες για την ασφάλεια της υγείας μας.

Οι σπόροι θα μοιράζονται από Δευτέρα 8 έως τέλη Φεβρουαρίου 2021

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Σουβάλα: Πέτρος Φραγκίσκος 6936720850
Κυψέλη: Γιάννης Κάσσης 6971637618
Φάρος Αίγινα: Άρης Παύλος 6934793002
και:
Σπορίτες Αίγινας
https://www.facebook.com/groups/481264179137138

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.