ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο και συνάντηση με τον Δήμαρχο για τα κλαδέματα

Written by aeginalight

Μέσα από επιστολές

Μέσα από επιστολές, καταγγελίες και δημοσιεύματα στον τοπικό και Αθηναϊκό τύπο, αρκετοί πολίτες της Αίγινας διαμαρτύρονται για τον τρόπο κλαδέματος των δέντρων  – κυρίως των ευκαλύπτων – από τη δημοτική αρχή.
Μετά από έντονη διαμαρτυρία πολιτών κατά το κλάδεμα ευκαλύπτου έξω από το ξενοδοχείο Μιράντα το προηγούμενο Σάββατο, συμφώνησαν με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά μια συζήτηση στο γραφείο του.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου, το μεσημέρι, παράλληλα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το δημαρχείο. Συγκεντρώθηκαν ήσυχα, περίπου 40 άτομα, με ένα πανό με το σύνθημα ” ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ“.
Αντιπροσωπεία τριών ατόμων συζήτησαν για το θέμα με τον δήμαρχο και  με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη, στο γραφείο δημάρχου, επί  1 ½ ώρα.
Στην έξοδό τους από το κτίριο ενημέρωσαν λεπτομερώς τους συγκεντρωμένους που περίμεναν το αποτέλεσμα της συνάντησης. Όπως είπαν, ο δήμαρχος δεν δεσμεύτηκε να σταματήσει αλλά να επανεξετάσει το θέμα.
Η κ. Αφροδίτη Μουρατίδου, δασοπόνος, που συμμετείχε στη συζήτηση, δήλωσε στο Aegina Light:
“Τα κλαδέματα δεν γίνονται ούτε από πολιτικούς, ούτε από δημάρχους, ούτε από πολίτες, γίνονται από ειδικούς που δυστυχώς στην Ελλάδα σήμερα για το κλάδεμα του αστικού δέντρου δεν υπάρχουν, οι γεωπόνοι στη σχολή τους δεν έχουν διαβάσει ούτε μια σελίδα σχετικά με το κλάδεμα των δέντρων παρά μόνο των καλλιεργούμενων. Είναι λίγοι οι άνθρωποι που ξέρουν και αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι παλιοί κλαδευτές που γνωρίζανε περισσότερα από τους σημερινούς και η ευκολία που έχουν οι σημερινοί κλαδευτές με τα εργαλεία σε 45 λεπτά να κατεβάσουν ένα δέντρο που έκανε 45 χρόνια για να μεγαλώσει, κάνει το θέμα περίπλοκο. Γι’ αυτό ζητήσαμε να σταματήσουν άμεσα τα λεγόμενα κλαδέματα – βανδαλισμοί που έχουν γίνει στα δέντρα. Γι’ αυτή την περίοδο ούτως ή άλλως έχουμε μια πρώιμη χρονιά χωρίς βροχή, είμαστε προς το τέλος της εποχής κλαδέματος, έχει γίνει ήδη μεγάλη ζημιά, μη συνεχιστεί παραπάνω. Οπότε είναι πολύ λογικό να σταματήσουμε για φέτος, να αποσαφηνιστεί η κατάσταση γιατί δεν βρίσκεις εύκολα την πληροφορία και του χρόνου να συνεχίσουμε με σύνεση”.
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε για την συνάντηση:
“Οι πολίτες που εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την κλάδευση των δένδρων, μας πρότειναν κάποιες λύσεις και έναν ειδικό. Είπαμε με τον αντιδήμαρχο  και την τεχνική υπηρεσία να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση και να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να προσεγγίσουμε καλύτερα, αλλά πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, τόσο σε αστικούς χώρους όσο και στο οδικό δίκτυο που έχει μεγάλη κυκλοφορία”.

Νέλλη Πετροπούλου

Σχετικά άρθρα:

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.