ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Κίνδυνος για τα τετράποδα η κάλυψη από Azolla στις σουβάλες

Written by aeginalight

Πέρα από το πρωτοφανές και το περίεργο

Την παρακάτω ενημερωτική επιστολή λάβαμε από φίλη και αναγνώστριά μας, μετά την δημοσίευση της καλυμμένης επιφάνειας του νερού της σουβάλας στους Ταξιάρχες του Όρους, από το υδρόβιο φυτό Azolla caroliniana, όπου μας ενημερώνει για την επικινδυνότητα του φαινομένου, το οποίο είχε εντοπίσει και σε άλλη μια σουβάλα του νησιού:

Πέρα από το πρωτοφανές και το περίεργο του φαινομένου, υπάρχει και άλλη μία επικίνδυνη διάσταση του θέματος, που δεν περιορίζεται μόνο στη σουβάλα που ανέφερε το aeginalight.gr.

Υπάρχει τουλάχιστον άλλη μία, πίσω από το κοιμητήριο της Παχειάς Ράχης, καλυμμένη με το ίδιο φυτό. Περπατώντας λοιπόν εκεί πριν από δύο μήνες περίπου ο σκύλος μου έπεσε μέσα! Νόμισε ότι το έδαφος συνεχίζονταν! Δεν μπορούσε να σκαρφαλώσει, δεν μπορούσε να κολυμπήσει εξ αιτίας των φυτών, και με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν, ευτυχώς ήταν δύο φίλοι μαζί, να τον ανασύρουν ζωντανό.
Την επόμενη Κυριακή πήγαμε ξανά και τοποθετήσαμε πινακίδα, δέσαμε σκοινί, και κατά κάποιο τρόπο φράξαμε πρόχειρα την εύκολη πρόσβαση. Πριν από ένα μήνα περίπου έπεσαν ξανά άλλα δύο σκυλιά, της ίδιας παρέας, αυτή τη φορά εκεί που αναφέρεις, στη σουβάλα του Όρους. Εκεί δεν ξαναπήγαμε για να βάλουμε πινακίδα.

Προσοχή λοιπόν στα τετράποδα μας!

Οι φωτογραφίες είναι από τη σουβάλα πίσω από το κοιμητήριο της Παχειάς Ράχης.

Ρένα

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.