ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο υπουργός Νίκος Δένδιας στην παρουσίαση του λευκώματος “Η Αίγινα του Καποδίστρια”

Written by aeginalight

Στο υπό κατασκευή Κυβερνείο

Στο υπό κατασκευή Κυβερνείο του Ιωάννη Καποδίστρια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος  “Η Αίγινα του Καποδίστρια” με επίσημο προσκεκλημένο τον  Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021.
Η παρουσίαση αποτέλεσε την πρώτη εκδήλωση της Επιτροπής «Αίγινα 2021» του Δήμου Αίγινας για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Το λεύκωμα δημιουργήθηκε από μέλη της Επιτροπής, εκτυπώθηκε με την  στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και θα διατεθεί δωρεάν σε περιορισμένα αντίτυπα από Δευτέρα 29 Μαρτίου στο Κέντρο Τύπου Αίγινας και στο βιβλιοπωλείο Λυχνάρι.


Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς χαιρέτησε την εκδήλωση και τους παρευρισκόμενους και ακολούθησαν ομιλίες από: τον πρόεδρο της Επιτροπής «Αίγινα 2021», κ. Μανώλη Κοττάκη, τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Διονύση Καλαμάκη, την διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Αμαλία Παππά και την διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Έλλη Δρούλια.
Το συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος κ. Σίλα Αλεξίου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Επιτροπής «Αίγινα 2021».


Τη φράση του Κωνσταντίνου Τσάτσου «Οι μεγάλοι νεκροί μιλούν και όσοι θέλουν μπορούν να τους ακούσουν” χρησιμοποίησε ο κ. Νίκος Δένδιας μιλώντας για τον “εξαιρετικό” όπως τον χαρακτήρισε κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
Όπως είπε για το λεύκωμα “Η Αίγινα του Καποδίστρια”, μέσα από αυτή την έκδοση αποδεικνύεται άρρηκτα η σύνδεση της ιστορίας της Αίγινας με την επανάσταση και την συνολική πορεία της Ελλάδος που ξεκινούσε τότε στην νεότερη φάση της.
Ανάμεσα σε άλλα ο υπουργός, ζήτησε από τον Δήμαρχο Αίγινας έναν αριθμό από αυτά τα λευκώματα για το Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να δοθούν  ως δώρο σε ξένους φιλοξενούμενούς μας και σε αρκετά σχολεία της χώρας για να μπορέσει να αποτελέσει απόκτημα της νέας γενιάς των Ελλήνων.

Ο κ. Μανώλης Κοττάκης  παρουσίασε το έργο της Επιτροπής.

Ο κ.  Διονύσης Καλαμάκης παρουσίασε το λεύκωμα.

Η κ. Αμαλία Παππά

Η κ.  Έλλη Δρούλια

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη.

Από δεξιά: Η κ. Προνόη Θεολογίδου, ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, η κ. Σίλα Αλεξίου, ο κ. Νίκος Δένδιας, η κ. Βένια Δημητρακοπούλου.

Από δεξιά: κ. Μ. Κουκούλη, κ. Γ. Ζορμπάς, κ. Ν. Δένδιας, π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, κ. Γιάννης Προβής, κ. Πρ. Θεολογίδου, κ. Δ. Καλαμάκης.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.