ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 η πρώτη εκδήλωση της Επιτροπής “Αίγινα 2021”

Written by aeginalight

Με ομιλία του Νίκου Δένδια η πρώτη εκδήλωση για τα 200 χρόνια στο Κυβερνείο

Στο παρακάτω Δελτίο Τύπου της Επιτροπής «Αίγινα 2021» του Δήμου Αίγινας, θα διορθώσουμε για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών, πως το Κυβερνείο δεν “ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά μετά το 2011 – οπότε ξεκίνησε η ανακαίνιση του κτιρίου“, αφού στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 άνοιξε τις πόρτες του για την επίσκεψη της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, η οποία συνοδεύονταν από μέλη της Επιτροπής, της Δημοτικής Αρχής,  τοπικά και Αθηναϊκά ΜΜΕ.

 

Δελτίο Τύπου

Με ομιλία του Νίκου Δένδια η πρώτη εκδήλωση για τα 200 χρόνια στο Κυβερνείο την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Στο Κυβερνείο του Καποδίστρια, που ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά μετά το 2011 – οπότε ξεκίνησε η ανακαίνιση του κτιρίου- θα λάβει χώρα την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 στις 11.30 η πρώτη εκδήλωση της Επιτροπής «Αίγινα 2021» του Δήμου Αίγινας για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, θα παρουσιαστεί το ιστορικό λεύκωμα «Η Αίγινα του Καποδίστρια», το οποίο εκδόθηκε με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, του οποίου η ομιλία αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, ενώ παρούσες θα είναι η διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αμαλία Παππά και η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής Έλλη Δρούλια, οι οποίες θα αναφερθούν στη συμβολή των θεσμών που εκπροσωπούν στους εορτασμούς της Αίγινας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής «Αίγινα 2021», ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, στην ομιλία του θα παρουσιάσει –μεταξύ άλλων- το έργο της Επιτροπής. Το Ιστορικό Λεύκωμα, που αποτελεί την αφορμή αυτής της πρώτης εκδήλωσης, θα παρουσιάσει ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Διονύσης Καλαμάκης, ο οποίος είναι ο ένας εκ των τριών συγγραφέων.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Σίλα Αλεξίου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Επιτροπής «Αίγινα 2021».

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.