ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημιουργία ειδικών τμημάτων ναυτιλιακών επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας

Written by aeginalight

Η Κοινότητα Αίγινας κατόπιν συζητήσεων, από τις αρχές του έτους, με αρμόδιους φορείς και κατοίκους του νησιού μας

Η Κοινότητα Αίγινας κατόπιν συζητήσεων, από τις αρχές του έτους, με αρμόδιους φορείς και κατοίκους του νησιού μας για το μείζον ζήτημα της δημιουργίας τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων με ειδικότητα Πλοιάρχου και Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού, με ομόφωνη απόφαση της από την 31η Μαρτίου 2021, εισηγείται στο Δήμο Αίγινας την ένταξη τομέα ναυτικών επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

Την απόφαση αυτή με αποδέκτη τον Δήμαρχο κύριο Ιωάννη Ζορμπά, κοινοποιούμε και προς τους αρμόδιους φορείς, στους υπουργούς Παιδείας, Ναυτιλίας ,στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Μπόγρη- Θεοδωρακόπουλου καθώς και στους βουλευτές της περιφέρειας μας , στο πλαίσιο ενίσχυσης της νησιωτικότητας. Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και βουλευτές να λάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ένταξη τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας.
Στην απόφαση μας επισημαίνουμε ότι η Αίγινα έχει μακρά ναυτική παράδοση και ότι η ένταξη τομέα ναυτικών επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας θα αναβαθμίσει το πρόγραμμα σπουδών και το κυριότερο, θα δώσει μεγάλη επαγγελματική διέξοδο στους νέους και τις νέες της Αίγινας, ειδικά από τη στιγμή που δίνεται πλέον το δικαίωμα να εξελίσσονται οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ με τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων, υπό προϋποθέσεις, στο βαθμό Πλοιάρχου Α΄ και Μηχανικού Α΄.
Η Κοινότητα Αίγινας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως με ομοψυχία και διορατικότητα προχωρά σε αποφάσεις και προτάσεις προς όφελος της κοινωνίας και προόδου του ιστορικού μας νησιού.

        Ο Πρόεδρος                           Τα Μέλη

Κασιμάκης Παναγιώτης

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.