ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Επιστολή Ν. Αλεξίου για ιστορικές ανακρίβειες για την Πρώτη Πρωτεύουσα

Written by aeginalight

Από τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας

Αίγινα 18/4/2021

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας & κον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας

Θέμα: Επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ιστορικών ανακριβειών από τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας για την ένδοξη ιστορία της Αίγινας Πρώτης Πρωτεύουσας Ελλάδας.

Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας, κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρούσα επιστολή μου θέλω να εκφράσω την έντονη ανησυχία-δυσαρέσκεια και την αυτοδιοικητική μου αγωνία, ως προς τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ιστορικών ανακριβειών από τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας, με θύμα την ένδοξη ιστορία της Αίγινας Πρώτης Πρωτεύουσας Ελλάδας.

Προς ενημέρωση σας, πρόσφατα στις 4/3/2021 στον ‘‘αέρα’’ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN το Κυβερνείο του Ιωάννη Καποδίστρια βρέθηκε στο… Ναύπλιο ενώ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ANT1 της 25ης Μαρτίου 2021 αναφέρθηκε ως : «πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους το Ναύπλιο».

Επίσης στην εκπομπή ‘‘Περί Ελευθερίας’’ του Σκάϊ tv (15/4/2021) δεν έγινε καμία αναφορά στο νησί μας και η Αίγινα επιμελώς αφαιρέθηκε από το σύνολο των ομιλητών όσον αφορά τους κρίσιμους πρώτους μήνες του 1828. Ούτε καν στην ορκωμοσία του πρώτου Κυβερνήτη στην Μητρόπολη της Αίγινας στις 26/1/1828 δεν έγινε λόγος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις ιστορικές ανακρίβειες από εκπομπή του OPEN, την απουσία του νησιού μας από την εκπομπή του  τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ και την παραχάραξη της ιστορίας από τον ΑΝΤ1 αντέδρασαν αντίστοιχα τόσο ο πρ. Δήμαρχος Αίγινας κ. Σάκης Σακκιώτης (Ακόμη και με επιστολή του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ») όσο και ο υπογράφων το κείμενο. 

Ωστόσο  η εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά του Δήμου μας σε αυτά τα φαινόμενα είναι κάτι το οποίο  προβληματίζει ιδιαίτερα και γεννά πολλά ερωτηματικά. 

Μην αφήνουμε άλλο το χρόνο να περνά, κύριε Δήμαρχε ζητήστε παρακαλώ από τον κ.Πρόεδρο της Επιτροπής 2021 του Δήμου Αίγινας να συγκαλέσει άμεσα την εν λόγω Επιτροπή.

Είναι λοιπόν απαραίτητο η Επιτροπή 2021 του Δήμου  να ενεργοποιηθεί και με την ευκαιρία της παρουσίας αξιόλογων δημοσιογράφων στην σύνθεση της να προβούν σε αυστηρές “συστάσεις” προς τα εν λόγω τηλεοπτικά κανάλια δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως παρακολουθούν τις δυσάρεστες εξελίξεις παραχάραξης της ιστορίας της Αίγινας μας, Πρώτης Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους.

ΥΓ: Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα αγαπητοί Δημοτικοί σύμβουλοι να παίζουμε με την ιστορία του νησιού μας, κλείνοντας τα μάτια στις εξελίξεις.

Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτικός σύμβουλος Αίγινας, Υποψήφιος Δήμαρχος “Αίγινα 2023”

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.