ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Κ.Ο. ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΚΕ για προβλήματα ορεινών χωριών και Πορτών

Written by aeginalight

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  για τους κατοίκους των ορεινών χωριών και των Πορτών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ο. ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΚΕ

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ  για τους κατοίκους των ορεινών χωριών και των Πορτών!

Στις 18/4 αντιπροσωπεία της Κ.Ο Αίγινας του ΚΚΕ  με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ηλία δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας», επισκέφτηκε το χωριό Πόρτες όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του χωριού.

Από το καλοκαίρι οι κάτοικοι είχαν πληροφορήσει το δήμο  για τα σοβαρά προβλήματα τόσο του δρόμου όσο και του λιμανιού. Μετά την τελευταία παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο στις 22/2 , υπήρξε η απάντηση ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Η πραγματικότητα, όπως διαπιστώθηκε , όμως είναι διαφορετική:

-Ο  δρόμος  Αγία Μαρίνα Πόρτες αλλά και Τζίκηδες –Ανιτσαίου, (εκτός από ένα τμήμα 100 μ. περ. ), παραμένει στην ίδια επικίνδυνη κατάσταση και χειροτερεύει με την εικόνα του οδοστρώματος άθλια.

-Καμία επιδιόρθωση στον  φωτισμό της εισόδου του λιμανιού των Πορτών, όπως και στον ηλεκτρολογικό πίνακα  και την κολόνα  δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Γίνεται φανερή πλέον η αδιαφορία  και καταγγέλλουμε αυτή τη στάση της δημοτικής αρχής .

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής έχουν απαξιωθεί.

Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα να έχουμε στις προτεραιότητές μας σοβαρά ζητήματα ποιότητας ζωής και ασφάλειας  του Αιγινήτικου λαού και να παρεμβαίνουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Παράλληλα καλούμε το σύνολο των κατοίκων των περιοχών αυτών να ενεργοποιηθούν σε αγωνιστική κατεύθυνση για να απαιτήσουν την ικανοποίηση των αυτονόητων και δίκαιων αιτημάτων. Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα τα λαϊκά στρώματα θα έχουν κατακτήσεις. Τίποτα δεν τους χαρίζεται. Αυτό αποδεικνύει η ίδια η πείρα των κατοίκων των χωριών αυτών που πάλεψαν ,στο παρελθόν και αγωνίστηκαν για να έχουν το αυτονόητο, αστική συγκοινωνία.

Αυτή η πείρα οδηγεί στο να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά τις επιδιώξεις και τις προτεραιότητες του αστικού κράτους και της εκάστοτε τοπικής διοίκησης. Την στιγμή που η Δημοτική Αρχή της Αίγινας διατηρεί υψηλά τα δημοτικά τέλη ξεζουμίζοντας τον αιγινήτικο λαό, δεν προσφέρει τίποτα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Από τη μία προσφέρει 13.000€ σε διάφορες ΜΚΟ και από την άλλη τα χωριά της Αίγινας είναι απομονωμένα με ακατάλληλους δρόμους και χωρίς τις στοιχειώδεις επισκευές όπως στο λιμανάκι των Πορτών.

Η «ανάπτυξή τους» που συνεχώς μας αναφέρουν δεν έχει καμία σχέση με την ικανοποίηση των  λαϊκών αναγκών ,των εργαζόμενων και των μικροεπαγγελματιών αλλά με την κερδοφορία των  μεγάλων επιχειρήσεων και του τουριστικού κεφαλαίου.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από τη Δημοτική Αρχή:

  • Να επισκευάσει άμεσα το δρόμο  Αγία Μαρίνα- Πόρτες αλλά Τζίκηδες –Ανιτσαίου.
  • Να επιδιορθώσει στον φωτισμό της εισόδου του λιμανιού των Πορτών , και τον ηλεκτρολογικό πίνακα  .

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.