ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η Αίγινα φοράει τα καλοκαιρινά της

Written by aeginalight

Τα τραπεζάκια έξω, επιτέλους

Τα τραπεζάκια έξω επιτέλους, μετά τον εξάμηνο “εγκλεισμό” τους με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας μας, αλλά με βαρύ αντίτιμο οικονομικών επιπτώσεων και αύξηση της συναισθηματικής δυσφορίας όλων μας. Τραπεζάκια που νοσταλγήσαμε, πάνω στην άμμο, σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, προβλήτες ή σε όμορφους κήπους. Τραπεζάκια που ένωσαν παρέες, που μας χάρισαν στιγμές ευφορίας ή γαλήνης, ή γαστρονομικών απολαύσεων. Πολύτιμα στιγμιότυπα της καθημερινότητάς μας.

Τα καφέ-μπαρ και εστιατόρια στην πόλη της Αίγινας, στην όμορφη Πέρδικα και στη Σουβάλα ήταν πανέτοιμα τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 και υποδέχτηκαν τους πρώτους πελάτες, με τη φροντίδα και την αγάπη των ιδιοκτητών τους. Η υπόλοιπη περιφέρεια του νησιού σε πιο αργούς ρυθμούς θα είναι έτοιμη στα μέσα του μήνα, αλλά με αρκετές επιχειρήσεις σε ετοιμότητα από χθες Δευτέρα.
Οι επισκέπτες του νησιού εμφανώς αρκετοί, αφού ως λαός είμαστε ευρηματικοί αλλά και ελαστικοί απέναντι στους νόμους και τους περιορισμούς, με τον καιρό σύμμαχο έσπευσαν να χαρούν το άνοιγμα της εστίασης και να ξαναβρεθούν στα αγαπημένα τους στέκια.
Με συννεφιά και ζέστη χωρίς μποφόρ, όπως και την ημέρα του Πάσχα, αρκετοί ήταν οι κολυμβητές στις ανοργάνωτες ακόμη παραλίες και τα καταγάλανα νερά της Αίγινας.

Αίγινα

Μαραθώνας

Πέρδικα

Σουβάλα

Αγία Μαρίνα

Με τα τραπεζάκια έξω και το καλοκαίρι μπροστά μας, αποκτούμε πλέον ένα αίσθημα αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες και επαναφορά των κοινωνικών μας σχέσεων, στηριζόμενοι πάντα στην υπευθυνότητα όλων μας απέναντι στην επικινδυνότητα αυτής της απρόβλεπτης πανδημίας.

Η φωτογράφιση  στα καταστήματα έγινε σε ώρα εκτός αιχμής

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.