ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μ. Βιδάλη για τις εκδηλώσεις της 23ης Μαΐου

Written by aeginalight

Στο σινέ Άνεσις

Την Αίγινα επισκέφθηκε, σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου, η  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Μαίρη Βιδάλη για τις ανάγκες των εκδηλώσεων της 23ης Μαΐου 2021.
Στο σινέ Άνεσις, όπου θα προβληθεί  ντοκιμαντέρ της Λίλας Παπαδημητρίου, με θέμα της ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια. η κ. Μαίρη Βιδάλη, μαζί με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και τον πρόεδρο της Επιτροπής “Αίγινα 2021” κ. Μανώλη Κοττάκη, προέβησαν σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, γίνεται από την Αίγινα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Μαίρη Βιδάλη:
“Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι στην Αίγινα, την έχω επισκεφθεί βέβαια πάρα πολλές φορές γιατί είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αργοσαρωνικού. Όμως ήρθαμε εδώ για συγκεκριμένη δουλειά. Ήρθαμε με τους τεχνικούς για την εκδήλωση που θα γίνει στην μνήμη του Καποδίστρια με ένα ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή του, της Λίλας Παπαδημητρίου, σ’ αυτόν εδώ τον υπέροχο χώρο. Είναι χαρισματική η Ελλάδα να έχει υπαίθριους χώρους κινηματογράφου, το κλίμα της μας βοηθά σε αυτό. Θέλω να πω ότι σαν Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού είναι η πρώτη εκδήλωση που πρότεινα, έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Πολιτισμού και έχει υπερψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο να γίνει η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Περιφέρειας για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων στη Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αίγινα“.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς:
Σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας την κυρία Μαίρη Βιδάλη την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής και όπως ανέφερε και η ίδια πριν, θα ανοίξουμε τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με αυτή την εκδήλωση, με ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τη ζωή και το πέρασμα του Ιωάννη Καποδίστρια από την Αίγινα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτή την ενέργεια. Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προγραμματίζει και άλλες εκδηλώσεις“.

Ο  πρόεδρος της Επιτροπής “Αίγινα 2021” κ. Μανώλης Κοττάκης:
Εκ μέρους της Επιτροπής καλωσορίζουμε την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μαίρη Βιδάλη στην Αίγινα. Την ευχαριστούμε για την βοήθειά της τόσο για αυτή την εκδήλωση όσο και για άλλες που ετοιμάζει ο Δήμος της Αίγινας, η Επιτροπή και η Περιφέρεια Αττικής. Νιώθω την ανάγκη κ. Βιδάλη να ευχαριστήσω δημόσια για την στήριξή σας και τον Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Πατούλη και εσάς προσωπικά για την βοήθεια, όπως επίσης και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη. Είμαστε όλοι μαζί για να ετοιμάσουμε τις επόμενες μεγάλες εκδηλώσεις. Έχουμε τη χαρά τα θερινά τα σινεμά στην Αίγινα να ανοίγουν 23 Μαΐου με “Καποδίστρια”, με το ντοκιμαντέρ της κ. Παπαδημητρίου και θέλουμε να πούμε δημόσια ένα ευχαριστώ γι’ αυτό στους αδελφούς Χαρτοφύλακα, κ. Γιώργο και κ. Γιάννη, που ευγενικά παραχωρούν τον ιστορικό κινηματογράφο “Άνεσις” για την προβολή αυτού του ντοκιμαντέρ.
Και να σας καλέσουμε να γράψετε όλοι στα σημειωματάριά σας, στις 23 Μαΐου στις 8 το βράδυ, θερινό σινεμά “Άνεσις” , Καποδίστριας, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αίγινας και Επιτροπή 2021 για να ανοίξουμε τον νέο κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση”.

Η κ. Μ. Βιδάλη συμπλήρωσε ότι, την εκδήλωση θα παρακολουθήσει και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έχει μεγάλη αδυναμία στα νησιά γιατί θεωρεί ότι είναι τα στολίδια της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις της 23ης Μαΐου 2021 στην Αίγινα, στο Δελτίο τύπου: Εκδηλώσεις της Επιτροπής «Αίγινα 2021» την 23η Μαΐου 2021

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.