Συνηθίζεται σε πολλά σπίτια το αρνί που ψήσαμε ή σουβλίσαμε το Πάσχα να περισσεύει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταναλώσουμε τις επόμενες μέρες ή καλύτερα μπορούμε να το βάλουμε στη κατάψυξη και να το αξιοποιήσουμε αργότερα.
Η Μ.Λ.Γ. στη φιλόξενη κουζίνα της στη βόρεια Αίγινα, μεταμορφώνει τα περισσεύματα από το αρνί του Πάσχα σε μια ξεχωριστή συνταγή για το Aegina Light :
Τάρτα με το ψητό αρνί του Πάσχα
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Αρνί που περίσσεψε από το Πάσχα
Ανθότυρο
3 ή 4 αυγά
Άνηθο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο & λίγο ξερό
Φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταρτιέρα μόνο του για 30 λεπτά στους 150 βαθμούς με αέρα.
Πριν το βάλουμε στου φούρνο το τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει πολύ.
Έχουμε ξεκοκαλίσει το κρέας και το κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια χωρίς το λίπος.
Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε πολύ ψιλές ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας και προσθέτουμε το αρνί και τον άνηθο για δυο λεπτά.
Στη ταρτιέρα με το ψημένο φύλλο τοποθετούμε το αρνί και από πάνω βάζουμε το τριμμένο ανθότυρο.
Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και περιχύνουμε την τάρτα μας.
Τρίβουμε πιπέρι.
Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για ½ ώρα στον αέρα.
Για το Aegina Light
Μ.Λ.Γ.