ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια”

Written by aeginalight

Έκθεση της Βουλής

Η έκθεση στον πρώτο όροφο του Κυβερνείου με τίτλο “Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια“,  από τη Βουλή των Ελλήνων, άνοιξε τις πόρτες της μια μέρα πριν τα εγκαίνια της, το Σάββατο 22 Μαΐου  2021 για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Δύο αίθουσες με ιστορικά τεκμήρια που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, μέσα από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής και από πρωτότυπα έγγραφα και χειρόγραφα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Ο σκηνογράφος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιάννης Μετζικώφ δημιούργησε σε μια τρίτη αίθουσα αναπαράσταση του γραφείου του Ιωάννη Καποδίστρια, με αυθεντικά έπιπλα και αντικείμενα της εποχής. Όπως ο ίδιος είπε, το αποτέλεσμα ήρθε  μέσα από μεγάλη έρευνα σε όλη την Ελλάδα και πατώντας στην προσωπικότητα του Καποδίστρια. Προσπάθησε να δώσει τη σεμνότητα και τη χαμηλότερη πολυτέλεια που μπορεί να έχει το γραφείο ενός κυβερνήτη.

Η Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Αμαλία Παππά και η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Έλλη Δρούλια, ξενάγησαν στις αίθουσες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τα μέλη της Επιτροπής “Αίγινα 2021”.

Όπως ανέφερε η κ. Αμαλία Παππά, από τα αρχεία της Καποδιστριακής περιόδου, που είναι πάνω από 900.000, επιλέχθηκαν για αυτή την έκθεση στην Αίγινα, τεκμήρια που δεν έχουν ξαναεκτεθεί στο κοινό.

Στην ξενάγηση παρευρέθηκαν, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη και ο υπεύθυνος για την Αίγινα του  “Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας” κ. Γιώργος Τσατήρης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν Κυριακή 23 Μαΐου 2021, μόνο για προσκεκλημένους και από Τετάρτη θα είναι ανοιχτή για το κοινό.
Πληροφορίες για την έκθεση και την απογευματινή εκδήλωση: εδώ
Η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Έλλη Δρούλια
Η Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Αμαλία Παππά
Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.