Χουνκιάρ μπεγιεντί, κοκκινιστό κρέας με πουρέ μελιτζάνας, ένα πιάτο πρεσβευτής της τούρκικης κουζίνας στη διεθνή γαστρονομία. Έφτασε στη χώρα μας μέσα από την πολίτικη κουζίνα.
Χουνκιάρ μπεγιεντί
Ετοιμάζουμε ένα κρέας κοκκινιστό με μικρά κομματάκια κόκκινο κρέας.
Για 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
Υλικά
1 ξερό κρεμμύδι
4 κόκκινες ντομάτες
10 ντοματίνια
1 καρότο
Μερικά φύλλα βασιλικού
Μερικά φύλλα δυόσμου
Λίγο μαϊντανό
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλο, κανέλα
½ ποτήρι του νερού λάδι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ.
Το βάζουμε στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να γιαχνιστεί.
Ρίχνουμε το κρέας, όλα τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το καρότο.
Προσθέτουμε 1 μεγάλο ποτήρι χλιαρό νερό, τις ντομάτες και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά 2 ½ ώρες, ώστε το κρέας να αρχίσει να λιώνει, να πιει το νερό του και να γίνει μια ωραία σαλτσούλα.
Για τον πουρέ μελιτζάνας
Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
250 γρ. φέτα
500 γρ. ανθότυρο
Cream fresh 20%
150 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι τριμμένο φρέσκο, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
Τις καθαρίζουμε από το εξωτερικό.
Παίρνουμε το εσωτερικό, προσθέτουμε τα τυριά και την cream fresh.
Προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί με σύρμα έως να γίνει πουρές.
Σερβίρουμε στη μέση τον πουρέ και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!
Για το Aegina Light
Μ.Λ.Γ.