ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβολή ντοκιμαντέρ για τον Καποδίστρια από την Περιφέρεια Αττικής

Written by aeginalight

Το βράδυ της Κυριακής 23 Μαΐου 2021

Το βράδυ της Κυριακής 23 Μαΐου 2021, προβλήθηκε στον κινηματογράφο Άνεσις στο κέντρο της πόλης της Αίγινας, το  ντοκιμαντέρ της Λίλας Παπαδημητρίου «Ιωάννης Καποδίστριας, μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας»,
Η εκδήλωση  αποτελεί την πρεμιέρα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με υπεύθυνη της διοργάνωσης την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μαίρη Βιδάλη.
Στο  ντοκιμαντέρ η φιλόλογος κ. Λίλα Παπαδημητρίου παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη, μέσα από μεγάλη έρευνα, πέρα από τοπικιστικές αντιλήψεις, ώστε να αποδώσει αντικειμενικά μέσα από ιστορικά στοιχεία το ήθος και την ποιότητα του Ιωάννη Καποδίστρια.
Όπως η ίδια ανέφερε στο χαιρετισμό της εκδήλωσης: “Εδώ από αυτήν την Πρώτη Πρωτεύουσα του Νεοελληνικού Κράτους νομίζω ότι οφείλουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας σε αυτό τον μεγάλο άντρα“.
Την προβολή προλόγισε ο πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ.Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής “Αίγινα 2021”  κ. Μανώλης Κοττάκης.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς απένειμε τιμητική πλακέτα στη δημιουργό του ντοκιμαντέρ.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.