ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου

Written by aeginalight

Στην πόλη της Αίγινας

Στην πόλη της Αίγινας, έξω από το δημαρχείο, βρίσκετε από χθες Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνεχίζοντας την περιοδεία Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού.
Η επίσκεψη ΄της μονάδας είναι διήμερη -Τρίτη και Τετάρτη- όπου πραγματοποιεί  δωρεάν εξέταση σε 50 γυναίκες κατόπιν ραντεβού, τα οποία κλείστηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της δράσης.

Λόγω της άμεσης ανταπόκρισης των γυναικών της Αίγινας η κ. Μαίρη Κουκούλη πρόεδρος της ΚΕΔΑ δήλωσε ότι θα φροντίσει για ακόμη μια επίσκεψη της Μονάδας στο νησί, γύρω στον Οκτώβριο, ώστε να εξετασθούν δωρεάν περισσότερες γυναίκες.

Όπως μας είπε η κ. Ιωάννα Γιαννίκου, τεχνολόγος της Μονάδας, η εξέταση γίνεται με ψηφιοποιημένη μαστογραφία, σύγχρονο μηχάνημα με καλή ανάλυση (όχι ψηφιακή). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα σταλούν στο Δήμο Αίγινας σε έναν περίπου μήνα. Σε περίπτωση ευρημάτων, οι κυρίες θα ειδοποιηθούν προσωπικά.
Επόμενος σταθμός της Μονάδας η Πάτρα.

Το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, στηρίζεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και διοργανώθηκε στην Αίγινα από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ) με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας, της Επιτροπής Υγείας του Δήμου και της Κοινότητας Αίγινας.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.