ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημέρωση κρουσμάτων Covid 19

Written by aeginalight

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση ενεργών κρουσμάτων Covid – 19 που λαμβάνουμε από τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην Γεωγραφική αρμοδιότητα του Δήμου Αίγινας για την εβδομάδα από τις 5 έως τις 11 Ιουλίου 2021 είχαμε αναφορά 7 ενεργών κρουσμάτων Covid – 19, εκ των οποίων το 1 νοσηλευόταν και τα 6 είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Για την εβδομάδα από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου 2021 είχαμε αναφορά 21 ενεργών κρουσμάτων, με το 1 να έχει νοσηλευτεί και τα 20 να έχουν τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Από αυτά, τα 17 ήταν νέα της εν λόγω εβδομάδας.

Τέλος, για την εβδομάδα από τις 19 έως τις 25 Ιουλίου 2021 αναφέρονται 25 ενεργά κρούσματα, όλα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, εκ των οποίων τα 8 είναι νέα της εν λόγω εβδομάδας.

Παρά το γεγονός ότι παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση μεταξύ της εβδομάδας 5-11 Ιουλίου και 12-18 Ιουλίου 2021 ενεργών κρουσμάτων, η εβδομάδα 19-25 Ιουλίου 2021 μας δείχνει μια αποκλιμάκωση της διασποράς του ιού και σταθεροποίησής του.

Καλούμε τους πολίτες να εξακολουθήσουν να διαφυλάττουν την υγεία τους ως το πολυτιμότερο αγαθό, να φορούν την προστατευτική τους μάσκα, να κρατούν αποστάσεις, να απολυμαίνουν τακτικά τα χέρια τους και να αερίζουν τους κλειστούς χώρους που χρησιμοποιούνται προς κοινή χρήση, ώστε να διανύσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι για εμάς και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Εξακολουθεί η ισχυρή σύσταση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Αίγινας για τον εμβολιασμό όσων δεν τον έχουν πραγματοποιήσει ακόμα.

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.