ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«…και οι άγγελοι ονειρεύονται» στην Αιγινήτισσα

Written by aeginalight

της Ιωάννας Περατινού- Καλογιάννη​

Ονειρευτήκαμε όλοι για λίγο, πάνω στα φτερά των αγγέλων της Ιωάννας Περατινού- Καλογιάννη​, ​από τ​ην ώρα που έδυ​σ​ε ο ήλιος έως που φάνηκε η σελήνη ανάμεσα από τους ψηλούς ευκαλύπτους, στο μικρό αμφιθέατρο στην πλατεία της Αιγινήτισσας. Σε μια όμορφη βραδιά γεμάτη γαλήνη, ποίηση και μουσική​, το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της ποιήτριας Ιωάννας Περατινού με τίτλο «…και οι άγγελοι ονειρεύονται»​.​
Για τη συλλογή μίλησαν και απήγειλαν στίχους μαζί με την ποιήτρια, η εκπαιδευτικός, συγγραφέας-ποιήτρια κ. Βάσω Χαμαλέλη – Μπούκλα και η δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Ελένη Κυπραίου. Με μουσικά διαλείμματα ανάμεσα στις απαγγελίες από τους μουσικούς Αρετή Πηγιαδίτημαντολίνο και τον Διονύση Μικέλη- κιθάρα, σε συνθέσεις  Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Η κ. Ελένη Κυπραίου έδωσε με τον δικό της λόγο “απλά και καθαρά” όπως είπε, την πορεία του έργου της ποιήτριας:
Ξεκίνησε προσφέροντας μας το φως ψυχής αποκαλύπτοντας την ουσία της ζωής μέσα από τον πόνο του χαμένου έρωτα. Συνέχισε με βλέμμα στο γαλάζιο του ουρανού, κάνοντάς μας συνοδοιπόρους σε ένα απίστευτο ταξίδι συναισθημάτων. Τώρα με το τρίτο βιβλίο της​,​ μας βάζει φτερά αγγέλων​,​ μας κάνει υπάρξεις μέσα από την απροσδιοριστία μας, μας χαρίζει τη δύναμή της μέσα από την ελπίδα​,​ το φως​,​ την αγάπη για την πατρίδα, την αγάπη της προς όλους εμάς​.​
Η κ. Ιωάννα Περατινού-Καλογιάννη μιλώντας για τη νέα της ποιητική συλλογή :
“Προσπάθησα να εκφράσω τη δύναμη του “μπορώ”, τη σκέψη του αόριστου, την υπαρξη της ποίησης μέσα από τον λυρισμό των απλών λέξεων και στίχων. Προσπάθησα σα συμβουλή, σαν συμπέρασμα των γεγονότων της ζωής, μέσα από την αγνότητα, την καθαρότητα της ψυχής, να αφήσω ελεύθερα τα όνειρα, τα όνειρα όλων μας, και να πω τελικά ότι, ναι και οι άγγελοι ονειρεύονται“.

Στο τέλος της βραδιάς η κ. Ιωάννα Περατινού ευχαρίστησε τις δυο κυρίες για τις υπέροχες απαγγελίες τους. Για τις κριτικές τους, την ζωγράφο κ. Καίτη Τύμη Εμμανουήλ, τον ποιητή Ανδρέα Δαβουρλή και τον οικονομολόγο κ. Κωνσταντίνο Γεγάκη. Επίσης ευχαρίστησε τους δυο μουσικούς, τον ηχολήπτη κ. Νεστορίδη, για την παρουσία τους την πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, την πρόεδρο Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή, για την παραχώρηση του χώρου τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αιγινήτισσας κ. Σταύρο Μήλιο όσο και τα μέλη, τον κ. Κ. Αξιώτη για τη χορηγία από το s/m Κρητικός του Μαραθώνα.
Για όλους όσους παρευρέθηκαν: “Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, έναν – έναν χωριστά, για τη τιμή που μου κάνατε, για τη μεγάλη  χαρά που μου δώσατε που ήρθατε απόψε εδώ“.
  • Το βιβλίο «…και οι άγγελοι ονειρεύονται» μπορείτε να το βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Λυχνάρι στο κέντρο της Αίγινας, Σπ. Ρόδη 41 και Αιακού 10.
Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.