ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της Αιγιναίας

Written by aeginalight

Αφιέρωμα ’Η Αίγινα στα χρόνια της Επανάστασης’’.

Περιοδικό ‘’Η Αιγιναία’’

Κυκλοφορεί από σήμερα το νέο τεύχος της Αιγιναίας. Είναι το τεύχος αρ. 30 και συμπίπτει με τα 20 χρόνια έκδοσης του περιοδικού μας. Τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, η Αιγιναία συμμετέχει στον εορτασμό της επετείου, με ένα εκτενέστατο αφιέρωμα 240 σελίδων, με τίτλο, ‘’Η Αίγινα στα χρόνια της Επανάστασης’’.

Τα άρθρα και τις συνεργασίες του αφιερώματος επιμελούνται ειδικοί επιστήμονες, ιστορικοί, μουσικολόγοι, ερευνητές αρχειακών συλλογών, καθώς και μέλη της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού. Παρουσιάζονται όψεις της προεπαναστατικής Αίγινας και θέματα σχετικά με τη πρόσληψη και τις επιδράσεις που άσκησαν τα επαναστατικά γεγονότα στο τοπικό χωρικό επίπεδο του νησιού μας.

Ιδιαίτερης αξίας είναι τα έγγραφα των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) της εποχής της Επανάστασης τα σχετιζόμενα με την Αίγινα, πολλά από τα οποία για πρώτη φορά προσφέρονται στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό και εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για τη σημασία και τη συμβολή της Αίγινας στον επαναστατικό Αγώνα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Άννα Κουλικούρδη, αρχειονόμο στην Κεντρική Υπηρεσία των ΓΑΚ, καθώς και τις συνεργάτριές της, για την επιλογή των τεκμηρίων και την επιμέλεια των τεκμηρίων.

Το  τεύχος περιλαμβάνει πλούσιο, έγχρωμο, φωτογραφικό υλικό. Τα σχέδια που κοσμούν το τεύχος προσέφερε η φίλη του περιοδικού, ενδυματολόγος Καλλιόπη Κοπανίτσα.

Διατίθεται στο Βιβλιοπωλείο ‘’Το Λυχνάρι’’ και στο Κέντρο Τύπου.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.