ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Μπάρμπαρα Κάρτλαντ – η συγγραφέας των 724 ρομαντικών μυθιστορημάτων

Written by aeginalight

Η Λαίδη Μέρι Μπάρμπαρα Χάμιλτον Κάρτλαντ (Dame Mary Barbara Hamilton Cartland) (9 Ιουλίου 1901 – 21 Μαΐου 2000) ήταν επιτυχημένη συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, η οποία ειδικευόταν σε ιστορικά ερωτικά θέματα

Η Λαίδη Μέρι Μπάρμπαρα Χάμιλτον Κάρτλαντ (Dame Mary Barbara Hamilton Cartland) (9 Ιουλίου 1901 – 21 Μαΐου 2000) ήταν επιτυχημένη συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, η οποία ειδικευόταν σε ιστορικά ερωτικά θέματα. Υπήρξε επίσης μία από τις πλέον δημοφιλείς προσωπικότητες του μιντιακού κόσμου του Ηνωμένου Βασιλείου. Εμφανιζόταν συχνά σε δημόσιες συγκεντρώσεις και στην τηλεόραση, φορώντας τα χαρακτηριστικά ροζ ρούχα της και συζητώντας περί έρωτα, υγείας και κοινωνικών ζητημάτων.

Η Μπάρμπαρα Κάρτλαντ ήταν η μοναχοκόρη και το μεγαλύτερο παιδί ενός στρατιωτικού, του Μπέρτραμ (Μπέρτι) Κάρτλαντ (Bertram (Bertie) Cartland) και της συζύγου του Μέρι (Πόλλυ) Χάμιλτον-Σκόμπελ (Mary (Polly) Hamilton-Scobell). Ενώ γεννήθηκε σε οικογένεια μεσαίου κοινωνικού στρώματος, η ασφάλεια της οικογένειας διαταράχτηκε όταν ο παππούς της Τζέιμς Κάρτλαντ αυτοκτόνησε μετά από πτώχευση.

Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, τον Μάιο του 1918 στη Φλάνδρα, πέθανε ο πατέρας της.
Η μητέρα της ξεκίνησε στο Λονδίνο μια επιχείρηση με ρούχα για να αναθρέψει την Μπάρμπαρα και τους δύο αδελφούς της, τον Ρόναλντ (*1907) και τον Άντονυ (*1913).
Τα αδέλφια της χάθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, μέσα σε δύο μέρες, στις 29 και 30 Μαΐου 1940.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, Jigsaw, εκδόθηκε το 1923.
Από το 1927 μέχρι το 1932 η Μπάρμπαρα Κάρτλαντ ήταν παντρεμένη με τον πρώην στρατιωτικό Alexander George McCorquodale, κληρονόμο μιας μεγάλης περιουσίας από τον χώρο της τυπογραφίας (πέθανε το 1964). Μαζί αποκτήσαν μία κόρη, την Raine McCorquodale (γεν. το 1929).

Μετά το διαζύγιό τους, η Μπάρμπαρα παντρεύτηκε έναν εξάδελφο του πρώην συζύγου της, τον πρώην στρατιωτικό Hugh McCorquodale, ο οποίος πέθανε το 1963.

BarbaraCartlandCover

Μαζί απέκτησαν δύο γιούς, τους Ian και Glen McCorquodale.

Η Κάρτλαντ σχεδίαζε μόνη της τα εξώφυλλα των βιβλίων της.
Οι εκδοτικοί της οίκοι εκτιμούν πως είχε συγγράψει συνολικά 724 βιβλία.
Το 2004 ανακαλύφθηκαν στην κληρονομιά της ακόμα 160 ανέκδοτα μυθιστορήματα.
Παγκοσμίως έχουν πωληθεί περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο βιβλία της.

πληροφορίες από: el.wikipedia.org

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.