ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα μέτρα στην εστίαση και ψυχαγωγία από Παρασκευή 16 Ιουλίου

Written by aeginalight

Οι ανοιχτοί χώροι εστίασης – όπως τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα στην εστίαση, τη διασκέδαση και τα γήπεδα που ισχύει από Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.

Εν συντομία:

Μόνο εμβολιασμένοι πολίτες ή άτομα που έχουν νοσήσει μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων   εστίασηςσε γήπεδα, θέατρα –  κινηματογράφους. Σε όλους αυτούς τους χώρους οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποδείξεως στην είσοδο του μαγαζιού τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης, τα οποία θα ελέγχονται με την ειδική εφαρμογή Covid Free GR.

Οι ανοιχτοί χώροι εστίασης – όπως τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια- θα λειτουργούν με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου,  ισχύει δηλαδή η μεικτή σύνθεση των μεικτών πελατών αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις.

Όλοι οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν ως αμιγείς (θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση και νοσήσαντες), θα λειτουργούν με πληρότητα 85%. Η χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test από τους γονείς. Θα πραγματοποιείται έλεγχος στη είσοδο με το CovidFree Gr app με επίδειξη ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού και ταυτότητας. Οι πολίτες τρίτων χωρών επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης της χώρας τους.

Οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης, στους οποίους περιλαμβάνονται τα κλαμπ, τα μπαρ και τα μπουζούκια, θα λειτουργούν μόνον ως αμιγείς χώροι, δηλαδή, θα δέχονται αποκλειστικά εμβολιασμένους και νοσήσαντες πελάτες. Η χωρητικότητα τους θα ανέρχεται σε 85% και αποκλειστικά για καθήμενους.

Χρήση τουαλέτας, μπαρ και POS σε εσωτερικούς χώρους

Οι πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να μπουν εντός των καταστημάτων εστίασης, είτε για να πληρώσουν, είτε για να παραγγείλουν, είτε για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.
Ωστόσο, θα πρέπει να φορούν μάσκα, διαφορετικά σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Για τα καταστήματα εστίασης θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό»

Για περισσότερες πληροφορίες: taxheaven.gr

Αναλυτικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση με όλα τα μέτρα

πληροφορίες από ethnos.gr

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.