ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του “Μυστικού Κρίκου” της Λιλής Μαυροκεφάλου

Written by aeginalight

Στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας

Στον κήπο του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, έγινε η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Λιλής Μαυροκεφάλου “Μυστικός Κρίκος”, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.
Η πρώτη εκδήλωση μετά την καραντίνα του Νοεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο που φρεσκοβαμμένο, περιποιημένο και φιλόξενο, άνοιξε τον κήπο του για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 2021 και δέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Κυπραίου μίλησε αναλυτικά για το βιβλίο και οι ηθοποιοί Όλια Λαζαρίδου και Χρήστος Καρνάκης διάβασαν αποσπάσματα με τη δική τους εκφραστική απόχρωση.

Στο τέλος η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό.
Καταθέτοντας τον προβληματισμό της για το κατά πόσο η αποκοπή των ανθρώπων από τη φύση αποτελεί πηγή δυσφορίας, συζητήθηκε η διαπίστωση εγκατάστασης νέων ανθρώπων στην επαρχία όπως και στην Αίγινα, με αφορμή την πανδημία.
Δοθείσης της ευκαιρίας, η κ. Κυπραίου κατέθεσε το παράπονό της για την  παραμελημένη περιφέρεια της Αίγινας. Όπως είπε, “Αίγινα δεν είναι μόνο η παραλία, είναι και η ενδοχώρα που είναι ένα αριστούργημα, είναι όλα αυτά τα χωριά της, που νομίζω δεν φτάνει μόνο να έρχονται οι ξένοι να τα ζωντανεύουν, πρέπει και εμείς οι Αιγινήτες να τα σκεφτούμε και να τα κάνουμε να καρπίσουν”.

Από την Δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν: Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Μανώλης Λογοθέτης και κ. Αντώνης Ντελής.

Η υπόθεση του βιβλίου: εδώ

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.