ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους Αιγινήτες Αγωνιστές του ’21 αφιερωμένη η συναυλία Γαλάνη- Χατζηγιάννη

Written by aeginalight

Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη στις 23 Ιουλίου 2021 στον Άγιο Νικόλαο τον Θαλασσινό, έδωσαν, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής 2021 κ. Μανώλης Κοττάκης και η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  “Τρεις πόλεις για την Ελλάδα“. Αίγινα, Ναύπλιο και Αθήνα, οι τρεις πόλεις που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους, διοργανώνουν από κοινού μια μουσική σκυταλοδρομία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανώλης Κοττάκης: “Μια μουσική σκυταλοδρομία τριών ιστορικών πόλεων. Η Αίγινα ως πόλη σύμβολο θα δώσει τη σκυτάλη στο Ναύπλιο, όπου την ίδια στιγμή εκεί θα διοργανώνεται συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Όταν το Ναύπλιο ολοκληρώσει τη συναυλία -τηλεοπτικά πάντοτε- θα δώσει τη σκυτάλη στην Αθήνα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη πιθανότατα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι”.

Το πρώτο λόγο στη συνέντευξη τύπου στο παλιό δημαρχείο, πήρε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς:
Σήμερα ανακοινώνουμε και επίσημα την συναυλία των Γαλάνη – Χατζηγιάννη, μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Αίγινα 2021, μια κοινή συναυλία που χτίζει δεσμούς για αυτές τις τρεις πόλεις τους οποίους έχουμε σκοπό να τους ενισχύσουμε και να κάνουμε και άλλες εκδηλώσεις“.

Ο πρόεδρος της  Επιτροπής Αίγινα 2021 κ. Μανώλης Κοττάκης ανάμεσα σε άλλα ανέφερε, ότι “η πρωτοβουλία “Τρεις πόλεις για την Ελλάδα” έχει ως στόχο να γιορτάσουμε ενωτικά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και αυτή η συναυλία  θα είναι αφιερωμένη στους Αιγινήτες Αγωνιστές του 1821.
Τόνισε ότι “η συναυλία θα προβληθεί λίγες μέρες αργότερα σε μαγνητοσκόπηση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ γι’ αυτό όλοι μας, Αιγινήτες και Αιγινήτισσες πρέπει να δώσουμε το βροντερό παρών γιατί η εικόνα του νησιού θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο”.

Επίσης ανακοίνωσε μία ειδική εκδήλωση, όπου θα τιμηθούν  συντελεστές της ταινίας “Man o God” (Άνθρωπος του Θεού) στις 4 Σεπτεμβρίου –την επόμενη  ημέρα της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου – και προβολή της ταινίας σε κινηματογράφο της Αίγινας.
Όπως είπε ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων της Επιτροπής 2021 θα κλείσει προς το τέλος του Φεστιβάλ Φιστικιού τον Σεπτέμβρη, με το δρώμενο “Άφιξη του Καποδίστρια”.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη μιλώντας για τη συναυλία τόνισε την «ατομική ευθύνη» για να διαφυλάξουμε  όπως είπε την «τοπική» ελευθερία μαςΕκτός από χαρά, αποτελεί και στοίχημα για όλους μας. Πρόκειται για την πρώτη τόσο ανοιχτή διοργάνωση έπειτα από πάρα πολύ καιρό και μάλιστα υπό ιδιαίτερες συνθήκες”.
“Το κοινό καλείται να αναλάβει τον σημαντικότερο ρόλο: Να συμμετάσχει σε αυτήν με υπευθυνότητα. Ως διοργανωτές, δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε τα απαραίτητα πρωτόκολλα και ζητούμε από εσάς να βοηθήσετε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις υποδείξεις μας και κάνοντας πράξη και ουσία τη λεγόμενη «ατομική ευθύνη»”.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.