ΜΟΥΣΙΚΗ

Γαλάνη – Χατζηγιάννης. Η μεγάλη συναυλία της Αίγινας για το 1821

Written by aeginalight

Αίγινα – Ναύπλιο – Αθήνα,

Τρεις πόλεις – τρεις πρωτεύουσες, Αίγινα – Ναύπλιο – Αθήνα,  γιορτάζουν μουσικά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με μια συναυλία σε κάθε πόλη. Οι τρεις συναυλίες θα παρουσιαστούν τηλεοπτικά σε λίγες μέρες, ως μουσική σκυταλοδρομία που ακολουθεί τη ροή της ιστορίας και με σύνθημα: “να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία”.

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου στην Αίγινα, δυο καταξιωμένοι ερμηνευτές – δυο διαφορετικές γενιές, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ανέβηκαν στη σκηνή στο Δημοτικό στάδιο της Αίγινας και χάρισαν στο κοινό μια εξαιρετική συναυλία, μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς που τους πλαισίωναν.


Η συναυλία της Αίγινας ήταν αφιερωμένη στους Αιγινήτες αγωνιστές του 1821, 361 Αιγινήτες όπως αναφέρει στα αρχεία της η αείμνηστη  ιστορικός Γωγώ Κουλικούρδη.
Ο πρόεδρος της “Επιτροπής Αίγινα 2021”,  κ. Μανώλης Κοττάκης ανέλαβε την παρουσίαση της βραδιάς και μαζί με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και την πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, απένειμαν τιμητικές πλακέτες σε απογόνους δυο οπλαρχηγών της Αίγινας. Για τον οπλαρχηγό Γιώργο Καρύδη-Τσελεπή, στον απόγονό του κ. Γιώργο Καρύδη και για τον οπλαρχηγό Κυριάκο Μούρτζη, στην απόγονό του κ. Αικατερίνη- Νίνα Στεργιοπούλου.

Στη συνέχεια κ. Μ. Κοττάκης μαζί με τον Δήμαρχο κ. Γ. Ζορμπά, φορώντας μπλούζες με το νησί της Αίγινας μπροστά και στην πλάτη το   “Πρώτη Πρωτεύουσα“, έδωσαν το “πάμε” για την έναρξη αυτής της μουσικής σκυταλοδρομίας με αφετηρία της την Αίγινα.

Το στάδιο της Αίγινας γεμάτο, όπως και φεγγάρι πάνω από τη σκηνή.

Αναμνηστική φωτο με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, διοργανωτών και εθελοντών.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που τηρήθηκαν αυστηρά από τη διοργάνωση και με τη βοήθεια εθελοντών, αρκετοί ήταν οι θεατές που δεν πρόλαβαν να μπουν στο χώρο, αλλά παρέμειναν έξω από το γήπεδο και παρακολούθησαν από μακριά τη συναυλία.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.