ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ελληνικό παραδοσιακό πρωινό από το Εδεσματοπωλείο Πετρά

Written by aeginalight

«Διάλεγε το καλύτερο να μη χαθεί το όνομα».

Με Ελληνικό παραδοσιακό πρωινό εμπλουτίζει τον κατάλογο του το γνωστό Εδεσματοπωλείο Πετρά στην παραλία της Αίγινας και για το φετινό καλοκαίρι ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί, από Πέμπτη 22 Ιουλίου.

Στα μαρμάρινα τραπεζάκια του με τις κόκκινες καρέκλες στην παραλιακή οδό και στον πεζόδρομο της οδού Ιωάννου Γκίκα, μαζί με τον καφέ σας μπορείτε να απολαύσετε το πρώτο γεύμα της μέρας, αλμυρό ή γλυκό, όπως ταιριάζει στις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Ο καφές ελληνικός, καϊμακλίδικος, φρεσκοκαβουρντισμένος στο μπακιρένιο μπρίκι, παραδοσιακά γευστικά εδέσματα, πάντα φρέσκα και χειροποίητα με την αγνότητα τοπικών προϊόντων.
Κουταλίτες με πετιμέζι και φιστίκι Αιγίνης, Σφακιανή πίτα με αιγινήτικο μέλι και φιστίκι, καγιανάς με φρέσκια ντομάτα, γιαούρτι από αιγινήτικο αιγοπρόβειο γάλα, φρεσκοζυμωμένες πίτες και πολλές ακόμα γευστικές δημιουργίες για να ξεκινήσετε με ενέργεια τη μέρα σας.

Το Εδεσματοπωλείο Πετρά στεγάζεται στη γωνία ενός ιστορικού κτιρίου της Αίγινας, του αρχοντικού Λογιωτατίδη. Ο εσωτερικός χώρος, σε δυο επίπεδα μικρών διαστάσεων με προσεγμένη διακόσμηση ανάλογη της εποχής του κτιρίου και τραπεζάκια έξω στο πιο κεντρικό σημείο του νησιού. Εδώ θα συνοδεύσετε το ούζο σας, την κρητική ρακή ή το επιλεγμένο κρασί από τον Ελληνικό Αμπελώνα, με ιδιαίτερες γαστρονομικές εμπνεύσεις βασισμένες στην παράδοση, από την οικογένεια της Ράνιας Κορναράκη και του Γιάννη Πετρά.

Οι πρώτες ύλες προέρχονται από το παραδοσιακό παντοπωλείο Πετρά που βρίσκεται λίγα μέτρα από το Εδεσματοπωλείο και είναι ένας θησαυρός επιλεγμένων προϊόντων ποιότητας από όλη την Ελλάδα και από ντόπιους παραγωγούς.  Η πορεία της οικογένειας Πετρά στο χώρο της διατροφής  ξεκινά έναν αιώνα πίσω, περίπου 110 χρόνια, με ένα μανάβικο από τον παππού Γιάννη Πετρά στην παραλία, το μοναδικό τότε στο νησί όταν μανάβικα ήταν μόνο τα καΐκια από την Επίδαυρο. Αργότερα προστέθηκαν και άλλα είδη διατροφής. Και από τότε μέχρι σήμερα η οικογένεια Πετρά διατήρησε το παντοπωλείο ακολουθώντας πιστά την αρχή του παππού: «Διάλεγε το καλύτερο να μη χαθεί το όνομα».

 

Εδεσματοπωλείο Πετρά
Λεωφόρος Δημοκρατίας & Ιωάννου Γκίκα  Αίγινα
(στο ισόγειο του αρχοντικού Λογιωτατίδη)
Τηλ: 22970 22332
Στο facebook – ΠΕΤΡΑ Εδεσματοπωλειο
Στο instagram  –   petra_edesmatopolion

Aegina Light

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.