ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επίσκεψη της Διαμάντως Μανωλάκου στην Αίγινα

Written by aeginalight

Την Αίγινα επισκέφτηκαν χτες, 3/8/2021, αντιπροσωπεία του Κόμματος αποτελούμενη από την Διαμάντω Μανωλάκου,

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δελτίο Τύπου

Την Αίγινα επισκέφτηκαν χτες, 3/8/2021, αντιπροσωπεία του Κόμματος αποτελούμενη από την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή στη Β΄ Πειραιά και τον Γραμματέα της Τ.Ε. Πειραιά του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Μανώλη Ραπανάκη.

Στα πλαίσια της περιοδείας, επισκέφτηκαν τον αγωγό νερού στο Λεοντι, όπου  η Δ. Μανωλακου δήλωσε, ότι η κατασκευή του αγωγού υδροδότησης αποτελεί ένα τεράστιας σημασίας έργο για το νησί της Αίγινας, το οποίο ήρθε ως αποτέλεσμα των διεκδικήσεων και των αγώνων του αιγινήτικου λαού.  Επομένως όχι μόνο πρέπει να έρθει το νερό στην Αίγινα, αλλά να είναι ποιοτικό, σε επάρκεια και σε χαμηλή τιμή, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού. Επίσης ο εκσυγχρονισμός των υποδομών πρέπει να συνεχιστεί και με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου τοπικού δικτύου της Αίγινας.

Η επόμενη στάση ήταν στο Κέντρο Υγείας, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της πανδημίας, αλλά ενημερώθηκε και για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού (καρδιολόγος, μαία, ακτινολόγος και παιδίατρος, που διεκδικούν οι γονείς εδώ και χρόνια). Οι συνέπειες από  αυτή την κατάσταση στη μοναδική δημόσια δομή πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί, μεγαλώνουν όσο αυξάνονται οι κάτοικοι, πολύ περισσότερο την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη, έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τον πλούτο βιβλίων και τοπικού τύπου, την επιβεβλημένη ανάγκη σύγχρονης στέγασης, εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του υλικού, αλλά και της  χρησιμοποίησης του Εϋνάρδειου  κτιρίου.

Στη συνάντηση που είχε η Διαμάντω Μανωλάκου με το Δήμαρχο Αίγινας, κ. Ζορμπά Γιάννη, αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της υγείας, αλλά και στις τοπικές συγκοινωνίες και τα δρομολόγια, που πρέπει να αυξηθούν για τις ανάγκες των δημοτών. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και ιδιαίτερα του επιστημονικού προσωπικού της τεχνικής υπηρεσίας, όπως συζητήθηκε και η πορεία του Ειδικού σχολείου και η στέγαση του μετά τη θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, ειδικά με τον παρατεταμένο καύσωνα, τη δυνατότητα κτηνιατρικής φροντίδας και στείρωσης τους.

Σε ότι αφορά την Τοπική Διοίκηση, η Διαμάντω Μανωλακου ανέφερε:
«Αυτό που εμείς ξέρουμε καλά, είναι ότι η τοπική διοίκηση αναλαμβάνει πολλές ευθύνες, αλλά με πολύ λίγους πόρους. Γιατί; για να μπορούνε να αναπτύσσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γιατί όταν δεν έχεις προσωπικό, όταν δεν έχεις πόρους να λειτουργήσεις πραγματικά υπηρεσίες υπέρ του λαού, τότε προσανατολίζονται προς τους επιχειρηματικούς ομίλους για να αυγαταίνουν  τα κέρδη, όμως μία τέτοια πολιτική είναι αδιέξοδη για αυτό χρειάζεται και ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και η ενίσχυση του ΚΚΕ, για να διεκδικεί, να φωνάζει και να αναδεικνύει προβλήματα και τις λύσεις τους”.

Στην επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, η  έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού  αναδείχτηκε  το πρώτο και πιο σοβαρό ζήτημα. Στην τελευταία πυρκαγιά στα «Βροχεία», δυσκόλεψε την καταστολή της η αργοπορία και προβληματική κατάσταση των εναέριων μέσων που ζητήθηκαν.  Από την πλευρά της, η Δ. Μανωλάκου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ειδικά για τους πυροσβέστες, το Κόμμα αρκετές φορές έχει φέρει τα προβλήματα του κλάδου στη Βουλή, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν λόγω της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της σημαντικής μείωσης των κονδυλίων που αφορούν τη δασοπροστασία.

Η Διαμάντω Μανωλάκου και το κλιμάκιο του ΚΚΕ, το απόγευμα,  συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων, όπου συζήτησαν για τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής και στον κλάδο των αλιέων. Μεταξύ των άλλων θίχτηκαν τα θέματα της υπερφορολόγησης, το ζήτημα των εμποδίων και παράλογων προϋποθέσεων για την επιδότησή τους από τις επιπτώσεις της πανδημίας και δεσμεύτηκαν  ότι το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα στη Βουλή.

Αργά το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που διοργάνωσε η ΚΟΒ Αίγινας, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η βουλευτής του Κόμματος  και μέλος της ΚΕ, στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος. Αναφέρθηκε στα αντιδραστικά αντιλαϊκά νομοσχέδια που πέρασαν μέσα από τη Βουλή, το προηγούμενο διάστημα. Ανέδειξε επίσης την κάλπικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του, όχι μόνο όταν κυβέρνησε, αλλά και με τη στάση και τις θέσεις του στους αστικούς σχεδιασμούς. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.