ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟ

Με το βιβλίο της Ίριδας Κρητικού απόψε στο Εϋνάρδειο

Written by aeginalight

«HORTUS CONCLUSUS. Τριάντα έξι ιστορίες ξανακερδισμένης άνοιξης»

Με το βιβλίο της Ίριδας Κρητικού «HORTUS CONCLUSUS. Τριάντα έξι ιστορίες ξανακερδισμένης άνοιξης», συνεχίζονται οι Αυγουστιάτικες Τετάρτες στο Εϋνάρδειο που διοργανώνει η Καποδιστριακή μας Βιβλιοθήκη και που ξεκίνησαν, με μεγάλη επιτυχία, πριν δύο εβδομάδες, στον κήπο του ιστορικού αυτού κτιρίου, που βρίσκεται δίπλα στην Μητροπόλη της Αίγινας και θα αποτελέσει κάποια στιγμή την έδρα της βιβλιοθήκης.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πέντε παρουσιάσεις βιβλίων και μια διάλεξη που αφορούν την Αίγινα και όχι μόνο. Βασικοί συντελεστές, σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, συγγραφείς, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, που αγαπούν το νησί, ζουν μόνιμα σε αυτό, ή το επισκέπτονται συχνά και εμπνέονται από αυτό.

Αυτήν την Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, η ιστορικός τέχνης και συγγραφέας του βιβλίου Ίρις Κρητικού και η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ οι Χαράλαμπος Πέννας, διδάκτωρ αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης και επίτιμος διευθυντής Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αργοσαρωνικού–Κυκλάδων, Διονύσης Καλαμάκης, φιλόλογος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαριλένα Γιαννούλη, δημοσιογράφος, θα το παρουσιάσουν.

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.