ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η βραδιά της Γαστρονομίας του 12ου Aegina Fistiki Fest

Written by aeginalight

Ο Σύλλογος Φίλων Fistiki Fest ανέλαβε φέτος τη Γαστρονομία του Φεστιβάλ και έφερε στην Αίγινα

Ο Σύλλογος Φίλων Fistiki Fest ανέλαβε φέτος τη Γαστρονομία του Φεστιβάλ και έφερε στην Αίγινα τον executive chef Νίκο Φωτιάδη, με ομάδα μαγείρων του Chefs’ Brigade Greece – Slow Food Community. 

Στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας ο Νίκος Φωτιάδης, η Γεωργία Κουτσούκου, Γιάννης Παρίκος και Γιάννης Στανίτσας παρουσίασαν ένα menu με τίτλο “Αίγινα 21” εμπνευσμένο από τις διατροφικές συνήθειες και τα τοπικά προϊόντα από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι σήμερα.
Στην παρουσίαση συνέβαλαν με ζήλο και οι σεφ,  Ιάκωβος Απέργης και Χρήστος Καρακώστας.
Η οινολόγος Μαρία Τζίτζη συνόδευσε το menu με κρασιά από ποικιλίες σταφυλιών της Πελοποννήσου. Η επιλογή των κρασιών έγινε αφενός για να ταιριάξουν τα εκλεκτά εδέσματα με την γεύση των κρασιών και αφετέρου για να αναδειχθούν περιοχές που διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821.

Οι συνταγές που παρουσιάστηκαν:

Γεωργία Κουτσούκου:
– Ρυζόγαλο με φιστίκι Αιγίνης
– Ζεστή Σαλάτα με σπανάκι , μήλο και φιστίκι Αιγίνης

Γιάννης Παρίκος:
-Ριζoτο με παζάρια , μους κατσικισιoυ τυριού και φιστίκι Αιγίνης
Κρασί
, Μοσχοφίλερο ροζέ από Τρίπολη – Μαντινεία: Απαλό ροδόχρωμο που δίνει αρώματα εσπεριδοειδών, νότες τριαντάφυλλου και γιασεμιού. Πλούσιο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα, μακριά επίγευση. Καταναλώνεται ιδανικά τους πρώτους 12-15 μήνες.

Νίκος Φωτιάδης:
Σάλτσα μαγιονέζας σκόρδου με πάστα φιστικιού, τριμμένη φλωρεντίνα φιστικιού και γαρίδες ταρτάρ καψαλισμένες
Κρασί: Ροδίτης (Καλάβρυτα) Λευκοκίτρινο χρώμα, αρώματα πράσινου μήλου και λεμονιού. Πλούσιο στόμα και ικανοποιητική επίγευση.
Κουνελάκι σέλα γεμιστό με φιστίκι

Γιάννης Στανίτσας:
Χταπόδι τηγανιτό με σκορδαλιά από φιστίκι Αιγίνης και μαρμελάδα εσπεριδοειδών 
Κοτσόπουλο στήθος γεμιστό με φρέσκα βότανα, Βολάκη Ανδρου σε κρουστά φιστίκι και σάλτσα μαστίχα Χίου.
Κρασί:
Ποικιλία Κουντούρα λευκή Σαββατιανό (Κοιλάδα Εννέα Μουσών Πέτρα Βοιωτίας) Χρώμα Λεμονί, με νότες χρυσές. Αρώματα πεπόνι, ξηροί καρποί (αμύγδαλο)νότες βανίλιας. Οξύτητα μέτρια, δροσιστική. Γεύση πλούσια και λιπαρή, ώριμων τροπικών φρούτων και μελιού. Σώμα μέτριο, με μακριά επίγευση.

Την παρουσίαση προλόγισε η Ελένη Κουνελάκη πρόεδρος του Συλλόγου και συντόνισαν μαζί με την Ράνια Κορναρνάκη- Πετρά,  μέλος του Συλλόγου.
Άνοιξαν μουσικά η Μαίρη Χαλδαίου και ο Δημήτρης Μπόγρης.

Χαιρέτησαν την εκδήλωση οι:
Η βουλευτής Ν.Δ. κ. Νόνη Δούνια, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και η πρόεδρος της Ο.Ε. του 12ου Aegina Fistiki Fest κ. Μαριλένα Γιαννούλη.
Παρευρέθηκαν επίσης, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης,

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.