ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μίκης Θεοδωράκης: “Θέλω να πεθάνω σαν κομμουνιστής”

Written by aeginalight

Το Aegina Light συνομίλησε σήμερα με πρόσωπο από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον

Ο Μίκης Θεοδωράκης ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής που δόξασε την Ελλάδα , “έφυγε” σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2021, αφήνοντας μας μια τεράστια παρακαταθήκη.

Το Aegina Light συνομίλησε με πρόσωπο από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον. Τη σύζυγο του αήμνηστου αδελφού του Γιάννη Θεοδωράκη, τη δημοσιογράφο -πρώην βουλευτή με το ΣΥΝ, Νίτσα Λουλέ.

Βαθιά συγκινημένη η Νίτσα Λουλέ δήλωσε στο aeginalight.gr:

«Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι που με έδενε μέχρι πριν λίγες ώρες με τον Μίκη, το φευγιό του σηματοδοτεί και το τέλος μιας εποχής. Ήταν ο άνθρωπος που με τα τραγούδια του πήρε από το χέρι την Ελλάδα και την πήγε στα πέρατα του κόσμου. Άνθρωποι σαν τον Μίκη βγαίνουν κάθε 100 χρόνια“».

Ο Μίκης πέθανε στο σπίτι του, στο κρεβάτι του όπως ο ίδιος επέλεξε, από κολπική μαρμαρυγή. Έχοντας πνευματική διαύγεια έως το τέλος, αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έμεινε 15 μέρες με υποστήριξη στο κρεβάτι του και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.
Σε επιστολή του στον Γ.Γ. του ΚΚΕ  Δημήτρη Κουτσούμπα,  ζητήσει να αναλάβει το ΚΚΕ τα της ταφής του “Θέλω να πεθάνω σαν κομμουνιστής” ανέφερε στην επιστολή του. Eπίσης  επιθυμία του, να ταφεί στην πατρίδα του την Κρήτη, σε τάφο που ο ίδιος αγόρασε.

Η κηδεία του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, το πιθανότερο, μετά την Κυριακή.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.