FEATURED ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραδόθηκε το πλωτό ασθενοφόρο του Αργοσαρωνικού στην Λιμενική Αρχή Αίγινας

Written by aeginalight

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος έφθασε στο λιμάνι της Αίγινας στις 10.20′ σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 με το Ταχύπλοο Παράκτιο Περιπολικό Πλοίο του Λιμενικού Σώματος ΛΣ 900, για την τελετή ένταξης στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή του νέου σκάφους  ΛΣ 1068 με Υγειονομικό Εξοπλισμό.

Τον κ. Κ. Κατσαφάδο στο ΛΣ 900 συνόδευαν, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και αξιωματικοί του Λ.Σ.
 Στο λιμάνι τον υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η βουλευτής κ. Νόνη Δούνια, ο βουλευτής κ. Ν. Μανωλάκος,
 η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Φραγκούλης,  ο Διοικητής Βάσης Τούρλου  Υποπλοίαρχος του Π.Ν.  κ. Κυριάκος Κλώνος και μέλη της Δημοτικής Αρχής και των Σωμάτων Ασφαλείας Αίγινας.

Το νέο σκάφος ελληνικής κατασκευής, ταχύπλοο περιπολικό, κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό, εκτός από τις επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες βαρέων διακομιδών του Ε.Κ.Α.Β. στον Αργοσαρωνικό  και θα αντικαταστήσει το παλιό σκάφος Λ.Σ.1006 του Λ.Σ. Αίγινας.
Το σκάφος περιλαμβάνει  ιατρικό εξοπλισμό: φορείο απορρόφησης κραδασμών, κάθισμα μεταφοράς ασθενούς, πλακέτα ακινητοποίησης πολλαπλών τραυματισμών, συσκευή τεχνητού εξαερισμού ανάνηψης ασθενούς, απινιδωτή, φορητή αναπνευστική συσκευή, χειρουργικά εργαλεία και άλλα.
Λειτουργεί με ασφάλεια μέχρι τη δύναμη  8 μποφόρ και σε ύψος κύματος έως 4 μέτρα.  Το πλήρωμα αποτελείται από 3 άτομα και μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 10 καθισμένα άτομα. Έχει τέσσερα διαμερίσματα: τον ιατρικό χώρο, τον χώρο του πιλοτηρίου, το δωμάτιο των επιβατών και το μικρό WC. Έχει μήκος 11+ μ. και πλάτος 3.4 μ. Η χρηματοδότησή του πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020 με δικαιούχο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Με το νέο σκάφος από το Σάββατο ήδη έχουν γίνει 4 διακομιδές.

Ή τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό του σκάφος από τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Γελαδάκη και δυο ιερείς.


Μίλησαν:
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.
Καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και την Περιφέρεια Αττικής.
 Ένα πάγιο αίτημα των νήσων Αργοσαρωνικού που έγινε πράξη“. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Γιώργος Πατούλης:
Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην προάσπιση της υγείας των πολιτών όλης της Αττικής μας και των νησιών μας.
Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε“.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης. Παρουσίασε αναλυτικά το φιλόδοξο πρόγραμμα αναβάθμισης των επιχειρησιακών μέσων του σώματος, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται τα δυο τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Υπουργείο. Επίσης για την προσφορά του Λ.Σ. στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος:
Μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φτιάξαμε ένα υπερσύγχρονο σκάφος”
“Δημιουργούμε μια γέφυρα ζωής”
“Πλέον οι πολίτες της Αίγινας πρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Δεν θα σταματήσουμε όμως εδώ. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί  ένα μόνιμο κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στην Αίγινα”.
Μετά τις ομιλίες :
Επίδοση της Ελληνικής σημαίας από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Θεόδωρο Κλιάρη στον κυβερνήτη του ΛΣ 1068 Ανθυπασπιστή Λ.Σ. Κων/νο Καρακατσάνη.
Προσφορά εικόνας του Αγίου Νικολάου από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο στον Ανθυπασπιστή Λ.Σ.Κων/νο Καρακατσάνη.
Μετά το πέρας της τελετής, εκτός προγράμματος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης θέλησε να προσφέρει εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, από πολίτες της Αίγινας στον Υφυπουργό. 
Ο πλοίαρχος του νέου σκάφους Ανθυπασπιστής Λ.Σ. Κων/νος Καρακατσάνης.
Νέλλη Πετροπούλου 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.