ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πάμε Σινεμά: «Ένα ντιβάνι στην Τυνησία» & «Ο Ρον Χάλασε»

Written by aeginalight

ΣΙΝΕ ΤΙΤΙΝΑ

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στο σινεμά

«Ένα ντιβάνι στην Τυνησία»

  Πέμπτη 11/11  και Παρασκευή 12/11
8.15 (βραδινή)

 Σάββατο 13/11
6.15 (απογευματινή) και 8.15 (βραδινή)

Κυριακή 14/11 και Δευτέρα 15/11
7.15 (βραδινή)

Τιμή εισιτηρίου 7,00 ευρώ & 5,00 παιδικό
Παρακαλείστε όπως έχετε το ακριβές αντίτιμο

Γαλλοτυνησιακή  ταινία, σκηνοθεσία Μανέλ Λαμπιντί, 2019, κομεντί, 88′

Μετά από χρόνια σπουδών στο Παρίσι, η ψυχαναλύτρια Σέλμα επιστρέφει στην πατρίδα της, αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της ιατρείο, σε μια χώρα όπου τον ρόλο ψυχαναλυτή τον έχουν οι κομμώτριες. Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, δεν δυσκολεύεται καθόλου να βρει ασθενείς, με τον καθένα με το μικρότερο ή μεγαλύτερο πρόβλημά του και την ίδια να βρίσκεται αντιμέτωπη με την ημίτρελη πραγματικότητα του κρατικού μηχανισμού και των εθίμων της χώρας της…Από μια πολύχρωμη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ταράτσα στην Τυνησία του 21ου αιώνα, ξεκινά μια ιστορία αντιθέσεων, αντιφάσεων και πολιτισμικών συγκρούσεων.

Καλόκαρδη σάτιρα που κουβαλά στις πλάτες της η Γκολσιφτέ Φαραχανί.Την γνωρίσαμε πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια μέσα από τις ταινίες του Φαρχαντί, του Κιαροστάμι, όπου με το ταλέντο και τη γοητεία της κέρδισε το θαυμασμό του κινηματογραφικού κόσμου.
Η συνέχεια της καριέρας της τη φέρνει να συνεργάζεται με μεγάλους σκηνοθέτες,τον Ρίντλεϊ Σκοτ, τον Τζίμι Τζάρμους, κρατώντας ωστόσο πάντα το ένα της πόδι, όχι στη πρώτη της πατρίδα το Ιράν όπου εδώ και χρόνια θεωρείται ανεπιθύμητη, αλλά στη δεύτερη, τη Γαλλία.

Στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους / In French with Greeksubtitles


«Ο Ρον Χάλασε»  – Παιδικό

Ο Ρον Χάλασε

Πέμπτη 11/11  και Παρασκευή 12/11
6.15 (απογευματινή)

 Σάββατο 13/11 και Κυριακή 14/11
4.15 (απογευματινή)

Δευτέρα 15/11
4:15 (απογευματινή)

«Ο Ρον χάλασε» είναι η ιστορία του Μπάρνεϊ, ενός κοινωνικά αδέξιου μαθητή του γυμνασίου, και του Ρον, της νέας του ψηφιακής συσκευής που περπατάει, μιλάει και υποτίθεται ότι είναι ο “Καλύτερός του φίλος, έτοιμος για χρήση”. Οι δυσλειτουργίες του Ρον, που διαδραματίζονται με φόντο την εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και των σόσιαλμίντια, τους οδηγούν σε ένα ταξίδι γεμάτο δράση, στη διάρκεια του οποίου ένα αγόρι και ένα ρομπότ συμφιλιώνονται με τα υπέροχα μπλεξίματα που συνεπάγεται η αληθινή φιλία.Μια συγκινητική, αλλά και ξεκαρδιστική ιστορία που αφορά την ιδιότυπη φιλία μεταξύ ενός γυμνασιόπαιδου και του ελαττωματικού του ρομπότ.

About the author

aeginalight